• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

"Onların direnmesi bir netice vermez"

"Onların direnmesi bir netice vermez"
CHP’den gelen ‘direniriz’ açıklamalarını yanıtlayan Erdoğan, “Bunların ellerinde ne anayasa ne de yargıya dayalı herhangi bir direnecekleri, dayanacakları, yaslanacakları bir şey yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

ÜRETEN BÜROKRAT LAZIM:

Ülke yönetimini devraldığımızdan bu yana bürokrasinin hantallığından çok çektik. Ne kadar uğraşırsak uğraşalım, hangi tedbirleri alırsak alalım, bir türlü çözemediğimiz bu sorunu yeni yönetim sistemiyle birlikte geride bırakmayı ümit ediyorduk halen de ediyoruz. Hâlâ bürokrasinin hantallığından, sorumluluk almaktan, imza atmaktan çekinmesinden kaynaklanan şikayetleri işitiyoruz.

Geçen dört aydan sonra bu tür sıkıntılar süratle geride bırakılmalı. Bize koltuğu için endişe duyan değil, sorumluluklarını yerine getirmek için gayret eden, mücadele veren, iş üreten bürokratlar lazımdır. Her kim ki sırf unvanını kaybetmemek için pasif konuma geçmişse bizim gözümüzde o kişi zaten ekibimizin bir parçası olmaktan çıkmıştır. Bu tarz şikayetler duyduğumuzda hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.

İŞ BANKASI İÇİN AYM’Yİ İŞARET ETTİ:

(CHP’den İş Bankası’na dair, “direniriz” açıklamalarını hatırlatılması üzerine) Onların direnmesi netice vermez. Burada bütün mesele parlamento boyutu ve parlamento dışı boyutu var. Hatta hatta Anayasa Mahkemesi boyutu var. Bunların ellerinde ne anayasa ne de yargıya dayalı herhangi bir direnecekleri, dayanacakları, yaslanacakları bir şey yok. Yapmaları gereken tek şey var. ‘Biz artık bu dört üyeyi de atamıyoruz, bu zaten milletin hakkıdır, Hazine’nin hakkıdır, biz bunun Hazine’ye devrine de bir şey söyleyemeyiz.’ Bizim hakkımızdır veya biz devrediyoruz deme hakları da yok.

Çünkü, onların değil ki milletin. (AK Parti bununla ilgili kanun teklifi sunar mı?) Buradaki yorumlar farklı. ‘Kanun teklifine dahi gerek yok’ diyen hukukçularımız var. Zaten Anayasa ile yakından uzaktan alakası yok. Ama Anayasa Mahkemesi, bununla ilgili olarak açacağı, ortaya koyacağı bir kararla işimizi daha da kolaylaştırır.

Erdoğan, ABD Başkanı Trump’un, Rahip Brunson kararının ardından, “Türkiye ile ilişkilerin düzelebileceğine” dair açıklamalar yaptığı anımsatılarak, “Siz bu açıklamalara ne dersiniz, Sayın Trump’tan görüşme talebi gelirse kabul eder misiniz” sorusunu şöyle yanıtladı: “Bunlar geciken açıklamalar.

Ben kendilerine, başta Sayın Trump olmak üzere hep şunu söyledim: ‘Türk yargısına güvenin ama tehditle bizden netice alma yoluna gitmeyin’. Türk yargısı da kendisine olan bu noktadaki güvenimizi boşa çıkarmadı, verilmesi gereken kararı kendine göre verdi, mahkumiyetle ilgili kararını da açıkladı. Ne kadar bir ceza? 5 yıl.”

‘Kendi göbeğimizi kesmesini biliriz’

Menbiç’te şu anda Mehmetçik, Amerikalı askerlerle müşterek eğitim sistemini cereyan ediyor. 90 günlük takvim ne yazık ki şu anda çalıştı diyemeyiz. Çalışmadı. Çalışmazsa biz orada göbeğimizi kesmesini biliriz, gereğini yapacağız. Aynı şekilde Fırat’ın doğusunda gereken adımlar atılmaz, hala bu gecikme süreci devam ederse Fırat’ın doğusunda da özellikle bu YPG/PYD’ye, daha doğrusu PKK’ya karşı atılması gereken adımları en üst düzeyde atacağız ve gereğini de yapacağız.

Kaşıkçı yorumu: Araştırması devam ediyor

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına dair haberlerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Şu anda biliyorsunuz yaptığımız yoğun temaslar neticesinde konsolosluktaki arama süreci başladı. Yoğun çalışma yapıldı, sabaha kadar. Tekrar çalışma devam edecek.

Temennim odur ki; bizler için orada kanaat oluşturacak sonuçlara ulaşmak. Çünkü toksiki vesaire filan bunların boyanarak çıkartılması, şu bu gibi bir çok şeyleri, şu anda orada nedir ne değildir, bunların araştırması yapılıyor.”  “Ne kadar sürede sonuçlanır” sorusunu da Erdoğan, “Neticeye bağlı çıkacak” diye yanıtladı.

Bu haber toplam 7242 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim