• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Fransa krizinde Rusya eli aranıyor

Fransa krizinde Rusya eli aranıyor
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransa Savunma ve Ulusal Güvenlik Genel Sekreterliği'nin (SGDSN) Rusya'nın Sarı Yelekler protestolarında eli olduğu iddialarını araştırmaya başladığını belirtti.

Le Drian, "Bu söylentileri duydum. Soruşturmanın sonuçlarına bakacağız. Olgular belirlenmediği sürece yorum yapmayacağım" diye açıkladı. Halihazırda Fransa ve Rusya arasında bazı konularda anlaşmazlıkların olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı, ancak fikir birliği olduğu ve iki ülkenin ortaklaşa çalıştığı konuların da az olmadığını kaydetti.

Daha önce Times gazetesi, Twitter'de Rusya'yla bağlantılı olduğu iddia edilen yüzlerce hesap üzerinden her gün, "Fransa'daki sokak protestolarının boyutunu büyütme" amacını taşıyan en az bin 500 mesajın yayınlandığını ileri sürmüştü.

Haberde, söz konusu hesapların "Fransız polisin uyguladığı şiddeti abartmak amacıyla diğer eylemlerden yaralı protestocuların fotoğraflarını kullanarak dezenformasyon yaydığı" iddia edilmişti.

"BUNUN PALYAÇOLUK OLDUĞUNU TÜM DÜNYA ANLIYOR"

Rus parlamentosu alt kanadı Duma'daki Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Çepa, Fransa'da başlatılan soruşturmanın, tüm sorunlardan Rusya'yı sorumlu gösterme eğiliminin devamı olduğunu söyledi. Çepa, "Bu gülünç. Diğer yandan bunun palyaçoluk olduğunu tüm dünya anlıyor" dedi.

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev da Fransa'nın Londra ve Kiev'deki provokatörlere uyduğunu belirterek şu yorumda bulundu: "Bu tür tepkiyi, kendi halkına karşı saygısızlık olarak görüyorum.

Belli ki iktidar, Fransa toplumundaki protesto eğilimlerin gerçek sebeplerini algılamış değil". Kosaçev, "Kendi hatalarının hesabını Rusya'ya çıkaran küresel looser'ler ligine yeni bir üye katıldı" diye kaydetti.

Bu haber toplam 3948 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim