• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Yaralı kurtulan Makinist ilk kez konuştu

Yaralı kurtulan Makinist ilk kez konuştu
Ankara’daki tren kazasından yaralı kurtulan tek makinist Kenan Günay yaşadığı korkunç anları yakın çevresine anlattı.

TGRT Haber'de yer alan habere göre Hızlı Tren ve Kılavuz Trenin çarpışmasından kurtulan tek makinist Kenan Günay yaşadığı korkunç anları yakın çevresine anlattı. Yaralı makinist Günay kılavuz trenin içeresinde hayatını kaybeden makinistlerden Kadir Ünal'la beraberdi. Saatler 6.10'u gösterirken yani kazaya 26 dakika kala Eryaman'a ulaştılar ve bunu da telsizle merkeze bildirdiler.

2760397.jpg

"Makasın 1. Hat olarak değiştirilip değiştirilmediğini sordum"

O görüşme gözaltından ki 3 şahıstan kontrol memurunun ifadesine de yansımıştı. Kontrol memuru ifadesinde şu sözlere yer vermişti: "6.10'da klavuz trenin Eryaman'daki yerine geldiği bana bildirildi. Akabinde hareket kontrol memurunu arayarak bilgi verdim. 6.30 treninin yola çıkmadan makasın 1. Hat olarak değiştirilip değiştirilmediğini sordum".  

Kılavuz trendeki makinistler Günay ve Ünal bir de uyarı aldı. 6.30 treninin yola çıkacağı Marşandiz'e doğru ağır ağır gelmeleri istendi. Kaza anını yaralı makinist şöyle anlattı: "Telsizle ağır ağır gelin denildi. Biz de ağır ağır ilerliyorduk. Kadir abi arkada istirahatteydi. Sonra yanıma geldi konuşuyorduk.

Marşendiz istasyonuna geldiğimizde birden ışığı fark ettik. ‘Kaç kendini kurtar' dedi kadir abi. Bende koridora attım kendimi. O anda çarpıştık" şeklinde konuştu. Yaralı makinistin yakınlarına anlattığına göre kazanın nedeni makasın değiştirilmemiş olması. Yani makasçı Osman Y.'nin ifadesinde "Yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum" dediği hata.  Yaralı makinist hala yoğun bakımda, vücudunda çok sayıda kırık var.

Bu haber toplam 3062 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim