• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Tarım ve Orman Bakanı çiftçilerle buluştu!

Tarım ve Orman Bakanı çiftçilerle buluştu!
Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, dövizdeki hareketlilik nedeniyle tarımda girdi maliyetlerinin arttığını buna karşılık Tarım Kredi Kooperatifleri eliyle çiftçiyi rahatlatmak için gübre ve yemde indirimler yaptıklarını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir programı kapsamında Kınık Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çiftçilerle bir araya geldi, daha sonra Öğretmen Evi'nde düzenlenen Dostluk Buluşması'na katıldı.

Pakdemirli, Dostluk Buluşması'nda yaptığı konuşmada, ailesinin tarımla uğraştığını belirterek, "Babacığımı tarım makineleri yaparken şehit vermiş biri olarak benim size sahip çıktığım kadar sizin de bana sahip çıkmanızı bekliyorum." dedi.

İzmir'in çok güzel bir kent olduğunu dile getiren Pakdemirli, şehrin yerel yönetimler bakımından geri kaldığını, hizmet alamadığını ifade etti. Yargı darbesi, darbe girişimi, Gezi olayları gibi pek çok şeyle karşılaşan AK Parti'nin başına gelenlerin "pişmiş tavuğun başına gelmediğini" söyleyen Pakdemirli, buna rağmen istikrarlı ekonomi politikalarıyla Türkiye'nin büyüdüğünü, enerji gücünün yükseldiğini, tarımının geliştiğini anlattı.

Bakan Pakdemirli, çalışmaların devam etmesi, istikrarın sürmesi için yerel yönetimlerde 5 yıl daha AK Parti'nin hizmet vermesi gerektiğini vurguladı.

08_2019-11_subat-04-20190207_2_34803067_41431748.jpg

"Tarımda Türkiye birincidir"

Tarımsal hasılada Türkiye'nin iyi bir noktada olduğunu ifade eden Pakdemirli, "Türkiye tarımsal hasılada Avrupa'da 1. sırada, dünyada ise 7. sırada. Bu başarı devletin değil sizlerin başarısı. Sizler akıllı olduğunuz, arazilerinizi doğru değerlendirdiğiniz için tarımda Türkiye birincidir." diye konuştu.

"AK Parti çiftçiye, köylüye, ekonomiye değer veriyor." diyen Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Biliyoruz ki bu dövizin fırlamasından tarım etkilendi, girdi maliyetleriniz arttı. Biz de oturduk dedik ki 'fiyatları nasıl geri çekeriz?' Tarım Kredi Kooperatifimizle konuştuk. Onlar geri çektiğinde diğerleri de çekiyor. Onlar da kar gözetmeksizin çiftçimizi, köylümüzü rahatlatmak için her türlü emeği koydular. Olabildiğince zarar noktasına getirmeden gübrede, yemde indirim yaptılar."

Bakan Pakdemirli, çalışmalarını, çiftçinin, köylünün cebinden az para çıkacak şekilde yaptıklarını, aile işletmelerine büyük önem verdiklerini dile getirdi.

thumbs_b_c_da1b86b747500c17b2848a5b94adc5c5.jpg

Kınık'a özel projeler

Üreticiliği değerli kılmak için çalıştıklarını, İzmir'in Kınık ilçesine de müjdelerle geldiklerini söyleyen Bakan Pakdemirli, Işıklar köyüne bal ormanı kuracaklarını, Bademalanı ve İbrahim Ağalar mahallelerindeki Menengiç ağaçlarını Antep fıstığıyla aşılayacaklarını ve köylülere eşit sayıda ücretsiz dağıtacaklarını bildirdi.

ORKÖY'den arıcılık ve süt sığırcılığı kredisi verileceğini belirten Pakdemirli, Kınık'ta kenevir ekimine de başlanacağını ifade etti. Bakan Pakdemirli, bölgede milli park, baraj ve köprü yapma çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1748 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim