• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Tamer Kıran: Taşımanın yüzde 85’i deniz yoluyla yapılıyor

Tamer Kıran: Taşımanın yüzde 85’i deniz yoluyla yapılıyor
Türk P&I’ın katkılarıyla düzenlenen “Türk Denizciliğine Bakış”ta isimli programda konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, taşımanın yüzde 85’inin deniz yoluyla yapıldığını söyledi.

Denizcilik sektörünün tüm önemli aktörleri, Türk P&I’ın katkılarıyla düzenlenen “Türk Denizciliğine Bakış”ta isimli programda buluştu.

Viaport Marina Tuzla’da gerçekleşen ve Habertürk’te canlı yayınlanan programda konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, denizcilik sektörünün kötü geçen 2016 yılından sonra 2018’i daha kabul edilebilir bir seviye tamamladığını belirtti.

Kıran, “Dünyada 2018’de 14.5 Milyar ton yükün 11.8 Milyar tonu deniz yoluyla taşındı. Bu işin esasıdır. Bu kadar yük miktarını başka türlü taşıyabilme imkanı yoktur. Taşımanın yüzde 85’i deniz yoluyla yapılıyor” dedi.

Türkiye’nin de ithalat- ihracat ve transit olmak üzere dış ticarette 400 milyon ton yükün 355 milyon tonunun deniz yolu ile taşındığına vurgu yapan Kıran, “Başta savaşlar, 2019 için karamsar bir tablo çiziyor. Deniz ticaretinin artması için üretim, üretime gereken hammadde ve bunların taşınması gerekiyor” diye konuştu.

Sigortanın denizcilerin kara gün dostu olduğuna ve olmazsa olmazları arasında yer aldığına dikkat çeken Kıran, “Ama iyi firmalar olması şartıyla. Boğaz kazalarında bazı sigorta şirketlerinin ortadan kaybolduklarını biliyoruz. Atlantik’in ortasında bir gemi sıkıntı yaşarken armatör önce personeli düşünür. Can herşeyden önce gelir. İkinci konu ise yükü kurtarmadır. İşte burada sigorta hayati rol oynar. Sigortacının ağzından çıkacak tek cümle size şevk ve cesaret verir. Üyelerimize de buradan tavsiyede bulunuyorum. Sigorta pirimi bir masraf değil, kara gün için alınınan bir tedbirdir” diye konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

Bu haber toplam 1069 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim