• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

UZMAR, AltaGas Terminali için ürettiği römorkörü teslim etti

UZMAR, AltaGas Terminali için ürettiği römorkörü teslim etti
UZMAR tarafından Saam Smit ve Boskalis firmaları için üretimi yapılan refakat römorkörünün teslimatı Kocaeli Serbest Bölgesi’ndeki Uzmar Tersanesi’nde yapıldı. AltaGas Terminali için üretimi yapılan römorkörün sunduğu gösteri nefes kesti.

UZMAR, Saam Smith ve Boskalis firmalarının sipariş ettiği NB122 inşa numaralı RAstar 3200W Clas sınıfı SST TSIMSHIAN WARRIOR isimli refakat römorkörünü Kocaeli Serbest Bölgesi’ndeki Uzmar Tersanesi’nde teslim etti.

Tören öncesi römorkörün ilk aşamasından son aşamasına kadar projenin başında bulunan Üretim Mühendisi Derya Tuncer, bir konuşma yaptı.

Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Tuncer, “30 Ocak 2018 tarihinde ilk plakasını kestiğimiz NB122’nin 15 Kasım 2018’de denize iniş törenini gerçekleştirdik. Heyecanla, hevesle ilk adımı atıyor olmanın verdiği çekincelerimle başladığım meslek hayatımın henüz başlarıydayken bu denli önemli bir projede yer almama, bu atmosferi yaşamama fırsat veren ve bu süreçte her daim yol gösteren, tüm eksiklerimi kapatan çok kıymetli birim amirlerime, acil kurtarıcılarımız olan formenlerimize, sonra çalışanlarımıza, güzel ekibimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bir projenin ilk anından sonuna kadar her anını görmek bir nevi büyümesini, gelişmesini izlemek paha biçilemez bir his. Bu işin bir parçası olmak benim için çok anlamlı, çok değerli. Ben NB122 ile çok şey öğrendim. Bu römorkör, gelecekte yapacağımız projelerimize referans olacaktır” dedi.

12-040.jpg

Tuncer’in konuşmasının ardından Uzmar Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Noyan Altuğ, bir konuşma yaparak römorkörün Kanada’da emeklerini temsil edeceini söyledi.

Altuğ, “Her şeyden önce emeği geçen bütün ekibe çok teşekkür ediyorum. Smit ve Boskalis ekibine de çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlar, bu römorkör Kanada’ya gidecek. Kanada’da bizim emeğimizi temsil edecek. Bizim kim olduğumuz, kimliğimizi temsil edecek. Derya arkadaşımız, kendisi kadar güzel bir gemi yaptı. Ben kendisini de tebrik ediyorum. Aynı zamanda Uzmar’da çalışan bütün kadınlarımızı da tebrik ediyorum. Kendiniz gibi güzel bir gemi inşa ettiniz. Hepinizin emeği büyük. Biz bunu sadece Uzmar olarak değil; Türkiye’nin evlatları olarak yaptık. Hepimiz bir araya geldiğimiz zaman ne kadar güzel bir şey yapabileceğimizi burada, şurada denize koyduk. Biz aynı zamanda kılavuzluk ve römorköraj firmasıyız. Bu kadar güzel gemilerinde Türk limanlarında hizmet ve servis vermesini amaçlıyoruz Uzmar kılavuzluk ve römorköraj firması olarak” dedi.

9-025.jpg

Teslim töreninde SAAM Smith firmasından Dirk Goudriaan ve Bert Zuurmond ile Boskalis firmasını temsilen A. Bram de Feyter de hazır bulundu.

SAAM Smit firmasından Dirk Goudriaan, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

8-034.jpg

Konuşmaların ardından römorkörün teslimatı için taraflar arasında anlaşma imzalandı. Firma yetkililerine günün anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.

UZMAR’ın yüksek mühendislik ve kalitesiyle üretilmiş römorkör, Avrupa’daki ilk TR3 römorkörü olma özelliğini taşıyor.

20-009.jpg

Kanada’daki AltaGas Terminali için yüksek standartlarda üretimi yapılan römorkör, tersane önünde törenin ardından katılımcılara kısa bir gösteri sundu. Nefes kesen gösteriyi birçok katılımcı cep telefonlarıyla kaydetti.

17-006.jpggaleri-006.jpg

Bu haber toplam 1661 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim