• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

EGO Otobüslerinde Ücretsiz İnternet

EGO Otobüslerinde Ücretsiz İnternet
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir tarafındaki 46 ayrı lokasyon ve 100’e yakın noktada başlattığı ücretsiz wi-fi uygulamasını şimdi de EGO otobüslerine taşıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Akıllı Kent Yönetimi konusunda çalışmaları hızlandırdıklarını ve bu kapsamda Başkent’in birçok meydan ve parklarına yerleştirilen ücretsiz w-fi hizmeti ile toplu taşımada şarj cihazlarının takılmasının ardından şimdi de EGO Otobüslerinde ücretsiz wi-fi hizmetini Başkentlilerle buluşturduklarını açıkladı.

Akıllı Kent Yönetim Sistemini daha da geliştirerek şehre entegre etmeye çalıştıklarının altını çizen Başkan Tuna, ilk etapta Beytepe Metro İstasyonu-Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü arasında hizmet veren EGO Ring Otobüslerinde wi-fi pilot uygulamayı başlattıklarını söyledi.

TOPLU TAŞIMADA DA ÜCRETSİZ İNTERNET…

Başkent Ankara’da günlük yaşama renk katacak, çağın gerektirdiği tüm imkanlarını ücretsiz kullanabilme ayrıcalığını kazandıracak uygulamalar bir bir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokuluyor.

Akıllı Kent Yönetim Sistemini, Türkiye’de en iyi uygulayan belediyeler arasında gösterilen Büyükşehir Belediyesi, çağın en önemli iletişim aracı sayılan interneti, Başkentlilerin şehrin birçok noktasında gönüllerince kullanabilmeleri adına ücretsiz hizmet olarak sunmaya başladı.

Gençlerden toplu taşıma araçlarında da ücretsiz wi-fi konusunda yoğun talep gelmesi üzerine teknik çalışmaları başlattıklarını belirten Başkan Tuna, “Ortak Akılla kenti yönetme ilkemiz doğrultusunda gerek gençlerimizi gerekse tüm vatandaşlarımızı dinliyoruz. Başkentlilerin memnuniyeti ve tabi ki mutluluğu bizim için hem çok önemli hem de çok değerli. Bu nedenle şehrimizde teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak, hayatı kolaylaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Ücretsiz wi-fi uygulamasını özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olarak kullandığı Hacettepe Üniversitesi bölgesinde hizmet veren ring otobüslerinde başlattıklarını ifade eden Başkan Tuna, önümüzdeki süreçte bu uygulamayı tüm otobüslerde yaygınlaştırmayı planladıklarını söyledi.

SEYAHATTA İNTERNETTE SÖRF İMKANI

Tüm vatandaşların kolayca bağlanıp, bu hatta ücretsiz wi-fi hizmetinden faydalanıp, gönüllerince internet kullanabileceklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Erdoğan Kurtoğlu da, şu bilgileri verdi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle gençlerimiz adına ücretsiz internet çalışmalarımızı yaygınlaştırmak adına yepyeni çalışmalara imza atıyoruz. Bu uygulama sayesinde ayrıca vatandaşlarımızı toplu taşımaya özendirme konusunda da önemli bir adım atıyoruz. Vatandaşlarımız yolculukları boyunca merak ettiklerini öğrenebilecek, gazete ve dergileri takip edebilecek, sosyal medya hesaplarında gönüllerince gezebilecek. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne giden tüm otobüslerimize bu sistemi yerleştirdik. Önümüzdeki aylarda tüm EGO Otobüslerimize yerleştirmeyi planlıyoruz.”

ÖĞRENCİLER DE MEMNUN

Otobüslere monte edilen bir sistem sayesinde şifresiz şekilde internet hizmetinden faydalanabileceğini de belirten Kurtoğlu, “Otobüslerimizdeki USB şarj girişlerinde telefonlarının bataryasını dolduran vatandaşlarımız bundan sonra internette gezebilmenin keyfini ve ayrıcalığını yaşayacak” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz internet uygulamalarından memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler ise, “Artık otobüslerde de gönül rahatlığıyla internete girip, birçok uygulamayı kullanabileceğiz. Büyükşehir Belediyesi’nin hem çağın hem de gençlerin en önemli gereksinimi olan interneti ücretsiz olarak bize sunması, Ankara’da genç olmanın ayrıcalığını bize yaşatıyor. En önemlisi de ekonomimize katkı sağlıyor” dediler.

Bu haber toplam 1733 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim