İşte o liste ve İstanbul Havalimanı için kullanılan ifadeler:
Ilan ve Asaf Ramon Uluslararası Havalimanı- İsrail
Ilan ve Asaf Ramon Uluslararası Havalimanı, 473.5 milyon dolara inşa edildi. Havalimanı Moshe Tzur Mimarlık ve Amir Mann-Ami Shinar Mimarlık tarafından tasarlandı.
Singapur Changi Havalimanı– Singapur
Singapur Changi Havalimanı yerleşkesi içerisinde inşa edilen “Jewel Changi Airport“, 17 Nisan 2019 tarihinde resmen açılıyor. 11-16 Nisan günleri arasında ise isteyenler, Jewel Changi Airport kısmını açılış öncesinde inceleme fırsatını bulacak. Jewel Changi Airport’un içerisinde faaliyet gösterecek dükkânların yüzde 90’ından fazlasının açılış gününde hazır olacağı belirtiliyor.
Carlisle Lake District Havalimanı– İngiltere
Carlisle Göller Bölgesi'nde yer alan havalimanı açılışında gecikme yaşamıştı. Bölgenin adını taşıyan havalimanı 2019 yazında işletmeye açılacak.
Murcia-Corvera Havalimanı- İspanya
2019'da açılan havalimanı, İspanyol turist destinasyonlarından birine açılan kapı olarak yorumlanıyor.
Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı – Çin
Proje bütçesinin 12 milyar dolar olarak açıklandığı havalimanı, Pekin şehir merkezine 46 kilometre mesafede inşa edilmekte. Havalimanı ayrıca ekonomik olarak kalkındırılmak istenen Hebei ve Tianjin şehirlerine de hizmet verebilecek yakınlıkta.
İstanbul Havalimanı– Türkiye
İstanbul'un yeni havaalanı dünyanın en büyüklerinden biri olmayı hedefliyor. Havaalanı henüz tamamlanmamış olabilir, ancak lale şeklindeki kontrol kulesi ve çarpıcı tasarımı, Berlin'deki 2016 Dünya Mimarlık Festivali'ndeki "Gelecek projeler - Altyapı" kategorisinde birincilik ödülü kazandı. Havalimanı 'büyümek için inşa edildi', bitiminde 200 binden fazla yolcu kullanacak.