Xinhua ve Reuters ajanslarının haberine göre, Kuzey Çin Hebei Eyaleti’ndeki Baoding’de 46 bin ton ağırlığında ve 263,6 metre uzunluğundaki köprünün iki kulesi, hedeflenen pozisyonuna getirilmek için dört ağırlık kaldırma krikosu kullanılarak başarıyla döndürülerek birleştirildi. Dönen gövdenin taşıyıcı eksenini oluşturan bir yuvarlak mafsal, köprünün döndürülmesini sağlayan ekipmanın önemli bir parçası. Döndürme işleminde kullanılan toparlak mafsalın çapı 6,5 metre, bu da bu alanda dünya rekorunu temsil ediyor.
Beijing-Guangzhou Demiryolu hattı üzerinde, 68 dakikalık bir sürede 52,4 derecelik bir açıyla hedeflenen pozisyona getirilen köprünün, altındaki demiryolu trafiği ile etkileşimi en aza indirgenmiş oldu.
Söz konusu köprü, China Construction Communications Engineering Group Corporation’un güney branşı tarafından inşa edildi. Dönen köprünün ağırlığı ve açıklığı bu alanda dünya rekorunu yeniledi.
Çin, bu tarz inşaat döndürme yöntemini birçok köprü yapımında benimsedi. Söz konusu yöntem, çevreden ve trafikten kaynaklanan kısıtların aşılmasına yardımcı olduğu gibi inşaat süresini de kısaltıyor.
Çinliler 46 bin tonluk köprüyü dünya rekoru kırarak döndürdü

Çin’de Pekin-Tianjin-Hebei arasındaki taşımacılık faaliyetlerini kolaylaştıracak olan 263.6 metre uzunluğunda ve 46 bin tonluk köprü bir dünya rekoru kırılarak döndürüldü.
Bu haber toplam 1201 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- LOJİSTİK
Taşıma yatırımları, rotayı Marmaray'a çevirdi
- Gemi ve yat ihracatına 'jet' izin
- Rusya, Türk karayolu taşımacılarına kısıtlama getirebilir
- Pegasus kargo uçuşlarına başlıyor
- Hava ihracatımız arttı lojistik maliyetlere destek gerek
- DEMİRYOLU
Bakan Karaismailoğlu müjdeyi verdi üç ay daha ücretsiz
- YHT seferleri iki ay aradan sonra başladı
- Ulaştırma Bakanı açıkladı: YHT seferleri 28 Mayıs'ta başlıyor
- OSB-Gebze-Darıca metro hattı 2023'te açılacak
- Eskişehir demiryolu ile limanlara bağlanmalı
- HABERLEŞME
Airbus, Avrupa Birliği’ne uydu haberleşme çözümleri sunuyor
- Vodafone'un 'hediye çarkı' uçtan uca yenilendi
- Kriz dönemlerinde kullanılacak iletişim yöntemleri rehberi hazırlandı
- Deprem bölgesinde 23 mobil baz istasyonu görev yapıyor
- PTT AŞ'den 'Millî egemenliğin 100. yılı' konulu anma pulu
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim