• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

METROBÜS’TE YOĞUNLUĞU AZALTMAK İÇİN BİR DİZİ ÇALIŞMA BAŞLATILDI

METROBÜS’TE YOĞUNLUĞU AZALTMAK İÇİN BİR DİZİ ÇALIŞMA BAŞLATILDI
İBB, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun metrobüsteki yoğun talebin karşılanması yönündeki talimatıyla bir dizi çalışma başlattı.

İBB, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun metrobüsteki yoğun talebin karşılanması yönündeki talimatıyla bir dizi çalışma başlattı. Hatta yolcu artışına neden olan Üsküdar – Sancaktepe Metro Hattı’nın her seferi için Altunizade İstasyonu’na 3 boş otobüs gönderilmeye başlandı. İstasyon girişindeki turnikeler de metro çıkışına çekiliyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşlarından İETT Genel Müdürlüğü, Metobüs Hattı’nda son günlerde yaşanan yoğunluğun azaltılması için bir dizi çalışma başlattı.


İETT yetkililerinin yaptığı çalışma neticesinde Metrobüs Hattı’ndaki yoğunluğun üniversitelerin açılması ve Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sanvaktepe Metrosu’nun sefer sayısının arttırılmasından kaynaklandığı tespit edildi. Günlük 750 bin yolcu kapasitesine sahip hattaki yolculuk sayısının 1 milyonu aştığı görüldü.


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla Metrobüs hattında yoğunluk azaltıcı, kapasite arttırıcı 3 ayrı çalışma başlatıldı. İBB Sözcüsü Murat Ongun, Altunizade İstasyonu’na boş otobüs gönderileceğini sosyal medyadan duyurmuştu.


Bu kapsamda 525 körüklü otobüsün hizmet verdiği hatta 10 araç daha eklendi. Sögütlüçeşme’den Zincirlikuyu istikametine giden her 3 araçtan bir tanesi boş kalkıyor. Yolcu sayısının arttığı pik saatlerde boş otobüslerin dolu istasyonları rahatlatması amaçlanıyor.


İETT, Altunizade İstasyonu’na uzanan üstgeçit ve turnike bölgesindeki yoğunluğu almak için İstanbulkart turnikelerini metro çıkışına çeken bir çalışma başlattı. Bu istasyondan Metrobüs Hattı’na aktarma yapacak vatandaşlar, yarından itibaren İstanbulkart’larını metro çıkışındaki turnikelerde okutacaklar. Çalışmayla üstgeçit ve istasyondaki yoğunluğun azaltılması hedefleniyor.


Öte yandan, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun seçim öncesinde söz verdiği Metrobüs Hattı’ndaki yolculuk kapasitesinin arttırılmasıyla ilgili proje için de start verildi. İETT, hattaki otobüsleri 1,5 – 2 kat daha fazla yolcu taşıyan yeni yerli üretim otobüslerle değiştirilmesi için çalışma başlattı. Hala 52 kilometrelik 44 istasyonlu Söğütlüçeşme – TÜYAP Metrobüs Hattı’nda 535 körüklü otobüs hizmet veriyor.

Bu haber toplam 763 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim