• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Vize dolandırıcılarına yönelik operasyonda 37 şüpheli adliyeye sevk edildi

Vize dolandırıcılarına yönelik operasyonda 37 şüpheli adliyeye sevk edildi
Ankara merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan, vize danışmanlık şirketi adı altında, aralarında tanınmış kişilerin de bulunduğu vatandaşları dolandırdıkları tespit edilen 37 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından eş zamanlı olarak Ankara merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, vize danışmanlık şirketi adı altında dolandırıcılık yapan 37 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, yüklü miktarda döviz ve Türk lirası ile çok sayıda suçta kullanıldığı tespit edilen dijital materyaller, mağdurlara ait kişisel verilerin bulunduğu çok sayıda evrak ile dokümana el konuldu.

Dolandırılanlar arasında tanınmış kişiler de var

Şüphelilerin vize danışmanlık şirketi adıyla çok sayıda şirket açtıkları ve internet üzerinden verdikleri reklamlarla, uluslararası çalışan, konsolosluk ve elçiliklerle irtibatlı yasal firma izlenimi vererek dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

Dolandırılanlar arasında tanınmış kişilerin de olduğu belirlendi.

Şirketlerin gerçek sahipleri gizlenmeye çalışıldı

Şüphelilerin, kurdukları şirketi arama motorlarında üst sıralarda göstermek için günlük 500 ila 20 bin lira reklam ücreti ödedikleri öğrenildi.

Ayrıca şirketlerin bazılarının, düşük gelirli kimseler üzerine açılarak, gerçek sahiplerinin gizlenmeye çalışıldığını tespit eden ekipler, şüphelilerin ve şirketlerin banka hesabını inceledikten sonra suçtan kaynaklı 10 milyon lira kazanç sağlandığını belirledi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. 11 firarinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu haber toplam 1433 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim