• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

7 Aralık Sivil Havacılık Günü kutlu olsun

7 Aralık Sivil Havacılık Günü kutlu olsun
ICAO'nun 1992 yılında aldığı karar ile o tarihten beri 'Dünya Sivil Havacılık Günü' olarak kutlanan bu tarih,aynı zamanda 1944'te imzalanan Şikago Sözleşmesi'nin tarihi olarak da biliniyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici 7 Aralık nedeniyle şu mesajı yayınladı:

7 Aralık 1944 tarihinde imzalanan Şikago Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletlerin bir organı olarak kurulan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO)’nın ana işlevi uçuş emniyeti ve güvenliğine ilişkin uluslararası kurallar ve politikalar geliştirerek uluslararası sivil havacılığın düzenli gelişimini ve kurallarının küresel düzeyde uygulanmasını sağlamaktır. ICAO’nun kuruluş tarihi olan 7 Aralık, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Uluslararası Sivil Havacılık Günü olarak kutlanmaktadır. ICAO’ya üye tüm ülkelerde 7 Aralık anısına,   havacılığın sürdürülebilir büyümesinin istihdama, turizme, ekonomi ile diğer sahalarda farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Ülkelerin sivil havacılık politikalarının, uygulayacağı stratejilerin ve atacağı adımların öneminin Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısı ile bir kez daha vurgulanması hedeflenmektedir.

ICAO’nun kurucu üyeleri arasında yer alan ülkemiz de, bu çerçevede sivil havacılık sektörünün gelişmesini temel stratejik hedef olarak belirlemiştir. Bu çerçevede Genel Müdürlüğümüzün temel misyonu; uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği standartlarının en üst düzeyde uygulandığı bir sektör tesis etmek  ve bu yolla sürdürülebilir bir büyümeyi kalıcı kılmaktır. Emniyet Yönetim Sisteminin havacılık alanında faaliyet gösteren tüm işletmelerimiz tarafından benimsenmesi amacıyla sektörle işbirliği ve koordinasyon içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Özellikle havacılık teknolojileri, bilişim ve dijitalleşme  konusunda yaşanan gelişmelere paralel olarak yenilikçi yaklaşımlar diğer sektörlerden çok daha fazla ihtiyaç haline gelmektedir. Bu çerçevede  değişen koşullara uyum ve yeniden yapılanmayı sağlayacak imkan ve kabiliyetlerimizi nasıl geliştirebileceğimiz konusunda üniversitelerimiz, sektör işletmelerimiz ve sivil toplum kuruluşları ile  sürekli görüş alışverişi ve eşgüdüm içinde hareket ediyoruz.

Ülkemizin ICAO regülasyonları ile uyumluluk oranının yüzde 84’e ve Havacılık Güvenliği Denetim Sistemi Kritik Unsurları Etkin Uygulama” oranımızın da yüzde 93’e yükselmesi, sektörümüzle yakın işbirliği içinde yürüttüğümüz çalışmaların bir sonucudur. Türkiye sadece uluslararası standartların uygulanması ile değil, aynı zamanda hava trafiği ve uçuş ağında yaşanan büyüme ve bölgesel işbirliği anlaşmaları ile de küresel havacılık sistemine ve  tüm boyutlarıyla en fazla katkı sağlayan ülkelerden biridir. Ülkemiz sivil havacılıkta işbirliğini içeren çok sayıda bölgesel oluşumun da temelini atarak küresel havacılığın gelişmesinde aktif rol oynamaktadır.

Bundan sonraki süreçte de ICAO ile yaptığımız eğitim işbirliği mutabakatı çerçevesinde bölge ülkelerle sivil havacılık deneyimlerinin paylaşılması, değişim ve eğitim programları ile bölgesel havacılığımızın gelişimine katkı sağlanması konusunda aktif rol üstlenmeye devam edeceğiz. Ayrıca örgütün alt çalışma grup ve panellerine üyelik, Genel Müdürlüğümüzde yetişen ICAO uzmanlarının/denetçilerinin örgüt bünyesinde görevlendirilmesi, örgütün uluslar arası organizasyon ve çalıştaylarına ev sahipliği yapma gibi çok yönlü işbirliklerimiz de devam edecektir.

Sivil havacılıkta yolcu ve uçak trafiğinde sağlanan artışlar ve elde edilen başarıların sürdürülmesinin ön koşulu, havacılık emniyetinden taviz verilmeden yürütülen operasyonlardır. Sivil havacılığımızdaki gelişmenin kesintisiz bir büyüme hamlesine dönüşebilmesi için ICAO başta olmak üzere üyesi olduğumuz uluslar arası havacılık örgütlerinin koyduğu standartları en üst seviyede uygulama kararlığıyla faaliyetlerimize devam edeceğiz.

Bu başarıya katkı sağlayan başta Genel Müdürlüğümüz personeli olmak üzere havacılık alanında faaliyet gösteren tüm kurum, kuruluş ve sektörümüzün 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, ülkece şu ana kadar sivil havacılık sahasında elde edilen başarılara daha nice başarılar katmayı temenni ediyorum. 

bkesici.jpg

Bu haber toplam 777 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim