• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

İBB, 'Lastik Tekerlekli Toplu Ulaşım Çalıştayı' düzenliyor

İBB, 'Lastik Tekerlekli Toplu Ulaşım Çalıştayı' düzenliyor
İstanbul’daki ulaşım sorunlarına kalıcı ve sürdürülebilir çözümler getirmek için “Lastik Tekerlekli Toplu Ulaşım Çalıştayı” düzenleniyor. 13 Aralık’ta Çırpıcı Sosyal Tesisi'nde toplanacak çalıştayda, İstanbul halkının ulaşım problemleri masaya yatırılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 17 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek “İstanbul Ulaşımını Konuşuyor’’ temalı kongre öncesinde, ulaşım paydaşlarıyla bir araya geliyor. Toplu ulaşım sistemindeki mevcut durum, iyileştirme ve çözüm önerilerinin görüşüleceği “Lastik Tekerlekli Toplu Ulaşım Çalıştayı’’ kapsamında İstanbul’daki ulaşım sorunları ele alınarak yol haritası belirlenecek.

 

Ulaşım sorunlarına ortak ve köklü çözümler geliştirilmesi hedeflenen çalıştaya; otobüs işletmecileri, minibüs, servis, taksi, taksi dolmuş taşımacıları, şoförler, araç tedarikçileri, teknoloji firmaları ile ilgili kooperatif ve sivil toplum kuruluşları katılacak.

 

Ulaşılabilir bir kent

 

Tarihi, kültürel, ekonomik ve stratejik yapısıyla dünyanın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul’un ulaşımla ilgili kronikleşmiş sorunları ele alınmaya başlandı. Bu çerçevede düzenlenecek çalıştayda, İstanbul’daki lastik tekerlekli toplu ulaşım araçlarıyla ilgili mevcut durum, sorunlar, iyileştirme önerileri ile birlikte toplu ulaşım kapsama ve kalite alanlarını arttırmak için yapılabilecekler düzenlemeler tartışılacak.

 

Ortak akıl çözüm getirecek

 

İBB Ulaşım Daire Başkanı Doç. Dr. Mustafa Gürsoy’un açılış konuşmasını yapacağı çalıştayda, sektörel sorun ve çözüm önerilerinin ele alınacağı yuvarlak masa çalışmaları gerçekleşecek. Bu masalarda, otobüs, minibüs, taksi, taksi dolmuş, servis sistemleri ile bu alanlarda çalışan taşımacı şoför ve kullanıcıların beklenti ve talepleri değerlendirilecek.

Çalıştay, ele alınan konuların sonuç bildirgelerinin açıklanması ardından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değerlendirme konuşması ile son bulacak.

Bu haber toplam 1173 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim