• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Bakan Turhan özel gereksinimli bireyleri YHT ile Konya'ya uğurladı

Bakan Turhan özel gereksinimli bireyleri YHT ile Konya'ya uğurladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Bakanlık olarak, engelli vatandaşların hayatın içinde yer alması, ulaşım hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmaları için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Çocuklarımızı Dinleyelim, Hayatlarını Değiştirelim Projesi" kapsamında Ankara YHT Garı'nda düzenlenen törenle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki özel gereksinimli bireyleri Konya'ya yolcu etti.

Bakan Turhan, burada yaptığı konuşmada, engelli çocukların sosyal yaşam içinde daha fazla yer alması ve ekonomik hayata katılmasını sağlamak amacıyla önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, "Bakanlık olarak, engelli vatandaşların hayatın içinde yer alması, ulaşım hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmaları için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Engelli bireylerin seyahatleri esnasında yardımcı olacak tedbirleri almak için gayret ediyoruz." dedi.

İnsan merkezli hizmet anlayışıyla çalıştıklarına, özellikle hızlı tren seyahatlerinde başlatılan Turuncu Masa hizmetiyle engelli vatandaşların karşılaşacakları zorlukları aşmada destek olacak kişileri istihdam ettiklerine dikkati çeken Turhan, bu hizmetleri diğer alanlarda da yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki hassasiyetine işaret eden Turhan, söz konusu hizmetin verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Turhan, her türlü fiziki ve insani yardım tedbirlerinin alınması için gerekli düzenlemeleri geliştirerek devam ettireceklerini vurguladı. Bakan Turhan, engellilerin sosyal yaşamın içinde daha fazla yer almaları için ücretsiz, 65 yaş üstüne de ucuz seyahat imkanı sunulduğunu hatırlattı.

Ülkenin her yöresindeki güzelliklerin daha fazla tanıtılması amacıyla demir yolu seferleri düzenlendiğini belirten Turhan, ulaşım amaçlı yapılan Ankara'dan Kars'a Doğu Ekspresi'nin, bu yıl turizm amaçlı seferlerine de başladığını anımsattı.

Turhan, bu kapsamda vatandaşların şehirleri gezme imkanı bulduğunu, uygulamayı ülkenin farklı yerlerine yaygınlaştırmayı düşündüklerini dile getirdi.

Yolculuk yapacak çocuklarla yakından ilgilenen Turhan, Konya'da gezebilecekleri yerler hakkında bilgi verdi.

Bakan Turhan daha sonra TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Kamuran Yazıcı, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve beraberindekilerle özel gereksinimli bireyleri uğurladı.

Bu haber toplam 739 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim