• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

ANKARAY vagonlarının koltuk tasarımını vatandaşlar belirleyecek

ANKARAY vagonlarının koltuk tasarımını vatandaşlar belirleyecek
Ankara'da ulaşım hizmetleri veren EGO Genel Müdürlüğü, düzenlediği anket çalışmasıyla ANKARAY koltuklarının yeni tasarımını vatandaşlara soruyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, ANKARAY vagonlarında yer alan mevcut ikili koltukların kalması ya da yeni sıralı koltuk sistemine geçilmesi yönünde iki tercihli anket düzenliyor.

Dikimevi-AŞTİ arasında hizmet veren ANKARAY’da her gün 100 binin üzerinde yolcu taşınırken, yolcuların daha konforlu ve ferah bir ortamda seyahat edebilmesi amacıyla sıralı koltuk düzenlemesine geçilmesi planlanıyor. 

Başkentlilerin, fikir ve önerilerini almak için anket formu düzenleyen EGO Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabı ile internet sayfası üzerinden “ANKARAY’daki koltuklarımız sizce nasıl olsun?” sorusunu yöneltiyor. 

gfhfh.jpg

Dikimevi’nden Kızılay yönünde sefer yapan ANKARAY’da özellikle sabah 07.00-09.00 saatleri arasında yoğunluk yaşandığını belirten EGO yetkilileri, Kurtuluş ve Kolej İstasyonlarındaki yolcuların güçlükle ANKARAY’a binerek seyahat ettiklerine dikkat çekti.

'Yolcu kapasitesi 240’dan 270’e çıkacak'

EGO yetkilileri, sıralı koltuk düzeninin yolcu yoğunluğunda homojen bir dağılım göstereceğine, bunun da birçok avantajı olacağına vurgu yaptı.

Yetkililer, şu bilgiyi verdi; “Yeni sıralı koltuk düzenlemesi sayesinde her bir vagon dizisindeki yolcu kapasitesi 240’dan 270’e çıkacak. Vagon içi daha ferah bir hale gelecek. Özellikle kapı bölgelerinde oluşan yığılmaların önüne geçilecek. AŞTİ’ye giden veya gelen bavulu olan yolcuların trenlere inip binmeleri daha kolay olacak. Yine bavulu ile seyahat eden yolcular kapı kenarlarında bulunan alanlara bavullarını koyma imkanı bulacak. Kapı bölgelerinde genişleme neticesinde engelli yolcuların (özellikle tekerlekli sandalye ile seyahat edenler) araçlarımıza iniş-binişleri sırasında daha rahat hareket edebilmelerinin önü açılacak.”

Test için özel vagon

Anket sonucuna göre vagonlardaki mevcut koltukların sıralı koltuklarla değiştirilmeden önce yolcuların gözlemlemesi için A13 numaralı tren vagonunun yarısında mevcut ikili koltuk düzeni, diğer yarısında ise yeni sıralı koltuk düzeni oluşturuldu.

Vatandaşların hem görerek hem de yeni dizaynı günlük olarak kullanarak karar vermelerine de olanak sağlandı.

1040942556.jpg1040942654.jpg

Bu haber toplam 1413 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim