• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Eski Nissan CEO'sunun firarıyla ilgili tehdit açıklaması

Eski Nissan CEO'sunun firarıyla ilgili tehdit açıklaması
Eski Nissan Üst Yöneticisi (CEO) Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn'un, Lübnan'a İstanbul üzerinden kaçmasıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan MNG Jet Ticaret ve Operasyon Müdürü Okan Kösemen, tehdit edildiğini söyledi.

Nissan ve Renault’un eski CEO’su Carlos Ghosn’un İstanbul üzerinden Lübnan’a kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı. MNG Jet Ticaret ve Operasyon Müdürü Okan Kösemen'in ifadesi dikkat çekti.

Ghosn’un Japonya’dan Lübnan’a İstanbul üzerinden kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle, MNG Jet Ticaret Operasyon Müdürü Okan Kösemen, pilotlar N.P, Ö.B.B., S.K., B.K.S ve yer hizmetleri şirketinde çalışan F.K ile İ.M.H. önceki gün gözaltına alınmıştı. F.K. ile İ.M.H. dün akşam serbest bırakıldı. Diğer 5 kişi ise 'göçmen kaçakçılığı' suçundan tutuklandı.

Ailesi ile tehdit edilmiş

MNG Jet Ticaret ve Operasyon Müdürü Okan Kösemen, ifadesinde; Beyrut’tan daha önce tanıdığı bir kişinin kendisini arayarak, uluslararası önem arz eden bir iş olduğunu, yardım etmemesi durumunda çocuğu ve eşine zarar vereceklerini söyleyip kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Kösemen’in, “Korktum. Havaalanına getirilen kişiyi jetten alıp diğer jete götürdüm. Kim olduğunu bilmiyordum” dediği öğrenildi.

MNG Jet Genel Müdürü Can Şaşmaz ise yaptığı açıklamada, sorgulanan bir şirket çalışanının kayıtlarla oynadığını itiraf ettiğini söyledi.

Adalet Bakanı Gül açıklama yaptı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, eski Nissan Üst Yöneticisi (CEO) Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn'un firarıyla ilgili olarak "Bu olayla ilgili Türkiye'de bu olaya destek olanlarla ilgili soruşturma devam ediyor. Mahkeme kararı sonuçlanmadan da konuyla ilgili bir şey söylemek imkansız" dedi.

Bu haber toplam 1180 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim