• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Son sözümüz 'Ya Kanal ya İstanbul'

Son sözümüz 'Ya Kanal ya İstanbul'
İBB’nin düzenlediği İstanbul Kongre Merkezinde yapılan “Kanal İstanbul Çalıştayı”na 2685 kişi katıldı. Kanal İstanbul’un her yönüyle ele alındığı gün boyu süren Çalıştay’da birbirine paralel sekiz oturum ve tüm katılımcıların kürsü kullanabildiği bir foru

İBB, Kanal İstanbul’u her yönüyle ve bilimsel olarak ele almak için “Kanal İstanbul Çalıştayı” düzenledi. Tüm gün süren Çalıştay’ın kapanış konuşmasını İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mehmet Çakılcıoğlu yaptı.

KANAL İSTANBUL’UN YAPILACAĞINA İNANMIYORUZ

Çakılcıoğlu, “Bugün sekiz oturumda, kırk konuşmacı görüşlerini bildirdi. Bu görüşler için teşekkür ediyoruz. Dünyada tek olan İstanbul’un tarihi ve mistik yapısı zedelenecek. İstanbul için üst ölçekli planlar yapılmıştı. Yapılan planlarda Kanal İstanbul bölgesi, korunması gereken alanlardan biriydi. Küçükçekmece Gölü yarı tuzlu bir sudur. Biz yapılacağına inanmıyoruz; ama Kanal gerçekleştiği durumda bu göl de yok olacaktır” dedi.

Çakılcıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “İstatistikler Boğazlar’dan geçiş sayısının her yıl azaldığını ortaya koyuyor. Bütün çevresel riskleri ele aldığımızda Kanal, iyi bir karar gibi görünmüyor. Kanal İstanbul’u başka kanallarla karşılaştırıyorlar oysa burada Kanal, mesafede bir kısalma meydana getirmiyor. Ayrıca Türkiye’nin sözleşmelerden doğan bazı taahhütleri de vardır.”

KANAL İSTANBUL, GERİ DÖNÜLMEZ SORUNLARA SEBEP OLACAKTIR

Biraz da depremden bahsetmek istiyorum diyerek bu konuda da bilgiler veren Çakılcıoğlu, “İstanbul’un en önemli sorunu deprem ve paralelinde kentsel dönüşüm. Geçtiğimiz aylarda küçük bir deprem yaşadık ama İstanbul’un depreme hazır olmadığını gördük. Acil olarak yıkıp yeniden yapmamız gereken konutlar var. Madem bu denli bir kaynağımız var belki burada harcamamız gerekir diye düşünüyorum. Eğer suyu, ormanı ve tarım topraklarını da konuşuyorsak Kanal İstanbul mantıklı olmaz. Bilimsel bakışlardan uzak olarak tartışmaya açılan Kanal İstanbul, geri dönülmez sorunlara sebep olacaktır” şeklinde konuştu. Çakılcıoğlu konuşmasını “Son sözümüz Ya Kanal Ya İstanbul” diyerek tamamladı. 

Çakılcıoğlu’nun konuşmasının ardından katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

100120-fm-(3).jpg

Bu haber toplam 1067 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim