• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 26 °C

İstanbul'da 4 yaş ve altındaki çocukların annelerine ulaşım ücretsiz

İstanbul'da 4 yaş ve altındaki çocukların annelerine ulaşım ücretsiz
İBB Başkanı İmamoğlu’nun seçim vaatlerinden olan 4 yaş ve altındaki çocukların annelerine ücretsiz ulaşım kartı verilmesi için İBB Meclisi’nden şartlı karar çıktı.AKP grubu Sayıştay’dan olumlu görüş alınması şartıyla ücretsiz kart verilmesini uygun buldu.

İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “4 yaş ve altındaki 1 milyon 160 bin çocuk annesinin ücretsiz ulaşım kartı hakkı elde etmesi İBB Meclis gündemine geldi.

Teklifte, annelerin sosyal hayata katılımı ve ulaşım anlamında hareketliliğini artırmak, toplu ulaşımı teşvik etmek, özel araç kullanımını azaltmak ve buna bağlı otomobil kullanımından kaynaklı karbon salımını azaltmak, aile ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla İstanbul'da 4 yaş ve altında olan yaklaşık 1 milyon 600 bin çocuğunun annelerine ücretsiz ulaşım kartı verilmesi, toplu taşıma kuruluşlarının ücretsiz taşıma nedeniyle uğradıkları kayıpların belediye bütçesinden karşılanması önerildi.

Teklife ilişkin Hukuk-Halkla İlişkiler-Kadın, Aile ve Çocuk komisyonları tarafından hazırlanan ortak raporda, hizmet alınan toplu taşıma kuruluşlarının ücretsiz taşıma nedeniyle uğradıkları kayıpların belediye bütçesinden karşılanması konusu Sayıştay'ın olumlu görüşünün alınması kaydı ile uygun görüldü. Karar oy birliği ile kabul edildi.

İstanbul'da ücretsiz ulaşımın kapsamı genişletildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul'da 4 yaş ve altındaki 1 milyon 160 bin çocuğumuzun annelerinin ücretsiz ulaşım kartı hakkı elde etmesi, Sayıştay’ın olumlu görüşünün alınması kaydıyla meclis komisyonundan geçmiş ve sonrasında meclisimizden oybirliği ile kabul edilmiştir."

Bu haber toplam 1513 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim