• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Yerli otomobilin teknik eleman ihtiyacını karşılayacak okul belli oldu

Yerli otomobilin teknik eleman ihtiyacını karşılayacak okul belli oldu
Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yerli otomobilin Bursa’da üretileceği açıklaması üzerine harekete geçti ve bu alanda öğrencilerini eğitmesi için resmi onayını aldı.

Türkiye ilk yerli ve milli otomobilini dünyaya tanıttı. Bursa’da fabrika için hazırlıklar sürerken tamamen elektrikli olacak otomobilin üretiminde görev alacak nitelikli iş gücünü yetiştirmek üzere Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, yerli ve milli bir üretimle gerçekleştirilecek olan bu projede ihtiyaç duyulan teknik elemanın yetiştirilmesi amacıyla fabrikanın açılacağı Bursa’da eğitim veren Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı’nda ilk kez “Elektrikli Araçlar Dalı” açılacak.

Kısa sürede müfredatı oluşturulacak alan programı doğrultusunda öğretmen eğitimleri gerçekleştirilecek ve bu alana önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alınacak.

Bursa’daki Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetim kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli otomobil TOGG’un fabrikasını Bursa’da kurmayı planladıklarını açıkladıktan sonra ihtiyaç duyulan teknik elemanları sağlamak için çalışmalara başladı.

Okul yönetimi ve öğrenciler, bu alanda yaptıkları başvuruların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilmesini sevinçle karşıladılar ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Motorlu Araçlar çatısı altında ‘Elektrikli Araç Üretimi’ adında bir dalın açılması planlanıyor. Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kayıt yaptırıp yerli otomobil üretiminde görev yapmak ve teknik elemanlardan biri olmak isteyen öğrencilerin girmesi gereken bir sınav olacak. Sınavda başarı elde eden öğrenciler de ilgili bölümlerde okumaya hak kazanacak.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Sezer, okullarında altı farklı meslek alanı bulunduğunu dile getirdi ve sözlerine şu şekilde devam etti: “75 öğretmenimizle birlikte 950 öğrenciye hizmet vermekteyiz. Meslek alanlarının tamamı otomotiv üretimi üzerine kurulan ana merkezde otomotiv alanı olmakla birlikte, bunu destekleyen makine teknolojisi, metal teknolojisi, elektrik elektronik, endüstriyel otomasyon, bilişim alanlarından oluşuyor.”

Bu haber toplam 959 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim