• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Kış aylarında trafik kazası riski 6 kat fazla

Kış aylarında trafik kazası riski 6 kat fazla
Oto bakım ve onarım markası AUTO KING, kışın artan kaza oranlarına dikkat çekerek sürücüleri uyardı. Kış aylarında trafik kazası riski yaza göre 6 kat fazla olduğundan aracı kışa hazırlamak, maddi-manevi hasarların önlenmesinde büyük önem taşıyor.

Türkiye’de her gün, saatte 27 trafik kazası meydana geliyor. Bu kazalar günde ortalama 5 - 20 kişinin ölümüyle sonuçlanırken, 200’e yakın kişi de yaralanıyor. Yıl bazında değerlendirildiğinde yılda ortalama 5 - 6 bin kişi trafik kazalarında ölüyor ve 100 - 200 bin kişi de yaralanıyor. Bu kazaların yüzde 29’u araca yandan çarpma ya da çarpışma, yüzde 16’sı yayaya çarpma, yüzde 15’i ise aracın yoldan çıkması ile gerçekleşiyor. Kazaların meydana gelmesinin en önemli nedeni ise insan.

 

Araç bakımları kaza riskini %65-70 oranında azaltıyor

Sektöre liderlik eden oto bakım ve onarım markası AUTO KING’in Genel Müdürü Engin Atakan, kışın artan trafik kazalarının temelinde buzlanma, olumsuz hava koşullarına bağlı görüş alanının azalması, aracı yolun durumuna göre kullanmamak ve kışa hazırlamamaktan kaynaklandığını söyledi. Kış aylarında kaza riskinin yaza göre 6 kat fazla olduğuna dikkat çeken Atakan, araçların kış aylarına girmeden bakımlarını yaptırmanın, kazalarda 65-75 oranında bir düşüş sağlayacağını belirtti. Kış aylarında araç başına ortalama maddi hasar maliyetinin, parça işçilik dahil olmak üzere 1.295,00 TL + KDV olduğunu söyleyen Atakan, aracı kışa hazırlamanın maddi hasarların önlenmesinde büyük önem taşıdığının altını çizdi.

 

Lastiklerden sileceklere kazayı önleyen faktörler

 

“Kışın gerçekleşebilecek kazaları önlemek için araç lastiği değişiminin ve fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımının zamanında ve eksiksiz yapılması şart. Ayrıca, radyatörlere ve cam suyuna antifriz koymayı unutmamalı. Balatalar, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi, kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmeli” diyen Engin Atakan, alınması gereken önlemleri de şöyle aktardı: “Aracınızı kışa hazırlamak için lastik değişimi yapmaya, silecekleri yenilemeye, aküyü kontrol ettirmeye ve frenlerin bakımını yaptırmaya öncelik vermelisiniz. Yağışlı bir günde araç kullandığınızda iyi çalışmayan, yıpranmış silecekler sizi zor durumda bırakabilir. Yıpranmış silecekleri değiştirmeniz ve silecek suyunu da antifriz ilavesiyle soğuk havalara hazırlamanız gerekir. Soğuk havalar aracınızın akü kapasitesini de etkiler. Akünün, akü kablolarının, kutup başlarının ve akü sıvısının detaylı şekilde gözden geçirilmesi gerekir. Farların kontrolünün yapılması ve motor suyuna bakılması da büyük önem taşıyor. Elbette, tüm bunları tamamladıktan sonra kasko ve trafik sigortanızı da yaptırdığınızdan emin olun.”

 

AUTO KING olarak daha yüksek fiyatla hizmet veren yetkili servislere oranla %30 daha uygun fiyat sunduklarını, ek olarak mekanik bakım ve işçilikte %20 indirim kampanyasını hayata geçirdiklerini belirten Atakan; “Sürücülerin araçlarını gecikmeden kış koşullarına uygun hale getirebilmeleri için Türkiye çapında 47 ilde 56 servisimizde bakım hizmetleri veriyoruz. Amacımız müşteriyi özellikle kış aylarında artan kaza sonucu oluşan maddi hasarlardan korumak. Özellikle seramik kaplama, dolu gibi yoğun yağışlara karşı aracın boyasını kusursuz bir şekilde koruyan bir uygulama olduğu için kış aylarında müşterilerimize önerdiğimiz bir bakım” dedi.

1579774810_auto_king_genel_m__d__r_engin_atakan__1_.jpg

Bu haber toplam 1088 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim