• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Sezgin Baran Korkmaz'ın tutuklanmama garantisi isteği, Başsavcılık tarafından reddedildi

Sezgin Baran Korkmaz'ın tutuklanmama garantisi isteği, Başsavcılık tarafından reddedildi
SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın, Utah Eyaletinde görülen ABD Hazinesini dolandırma iddiasıyla ilgili açılan davada, TANIK olmak için TUTUKLANMAMA GARANTİSİ isteği, Başsavcılık tarafından reddedildi.

ABD Hazinesini sahte evrakla 511 milyon dolandırmak ve Türkiye’ye para aktarmak suçlamasıyla yargılanan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Lev Aslan Dermen’in (Levon Termendzhyan) duruşması, 27 Ocak 2020 Pazartesi, Utah Eyaletine bağlı Salt Lake City Federal Mahkemesinde başladı.

Yargıç Jill Parish, duruşmayla ilgili Federal Savcılığın ortaya koyduğu kanıtları savunma makamına sunmasıyla birlikte, tanık listesinde bulunan ve SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın Washington Başsavcılığına sunduğu dilekçe ortaya çıktı.

Davaya tanık olarak katılmak isteyen ancak tutuklanmamak için Başsavcılıktan garanti isteyen SBK Holding yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın isteği, Washington D.C. Başsavcılığı tarafından reddedildiği belirtildi.

ABD Hazinesi adına iddia makamını üslenen Başsavcı Leslie A. Goemaat, Sezgin Baran Korkmaz’ın tanık olarak “tutuklanmama garantisi” alarak davaya katılması isteğini reddedilmesinin daha önce verdiği ifadelerde çok ciddi konularda yanlış bilgiler verdiğininden dolayı kabul edilmediği belirtti.

Kingston Kardeşler davasını yakından izleyen ve kendisi de Mormonlar ve poligami konularında uzman Salt Lake Tribune’de yazan Nate Carlisle’nin belirttiğine göre, Sezgin Baran Korkmaz, davanın en ‘’tartışılan'’ isimlerden biri olduğunu ifade etti. Yargıç Parrish ise savunmanın Sezgin Baran Korkmaz’ı şahit çağırma talebini halen düşünüyor. Korkmaz en son geçtiğimiz Nisan ayında ABD yetkili kurumlarından 'tutuklanmama garantisi' alarak ABD’ye gelmiş ve o zaman Amerikalı yetkililerle buluşarak ifade vererek, işbirliği yapmıştı.

Ancak Lev Aslan Dermen davasının savcılarından biri olan Arthur J. Ewenczyk’in ön duruşmada yaptığı bir açıklamada, Sezgin Baran Korkmaz’ın 2019’un bahar aylarında Washington’da soruşturma için verdiği o ifadelerde “Çok ciddi konularda yalan söylediği” ortaya çıktığı için Savcılık, Sezgin Baran Korkmaz’ın ifade vermesini artık istemiyor ve şahit olarak çağırmaktan da vazgeçtiğini söyledi.

Savunma tarafının ABD çapında ünlü avukatı Mark Geragos ise Sezgin Baran Korkmaz’ın ifadelerinin kendi müvekkili Lev Aslan Dermen’in lehinde olduğu için alınmasında ısrarcı.  Avukat Mark Geragos, ön duruşmada; “Eğer savcılar (Korkmaz için) güvenli bir şekilde ABD’ye gelişini garanti etmeyecekse bu temelden çok adaletsiz bir durum” dedi. Şu anda davada sanık olmayan SBK Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın, 2019'da olduğu gibi ABD yetkili kurumlarından tutuklanmama garantisi alamadığı için davaya katılmak üzere Utah'a gelemediği mahkeme tutanaklarında ortaya çıktı.

Haber: Recep CANPOLAT / Salt Lake City - UTAH

DENİZ HABER AJANSI

Bu haber toplam 964 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim