• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Avusturya'da ücretsiz konser biletiyle toplu taşıma kullanımı teşvik ediliyor

Avusturya'da ücretsiz konser biletiyle toplu taşıma kullanımı teşvik ediliyor
Avusturya'nın başkenti Viyana'da araç kullanmak yerine toplu taşıma, bisiklet ya da yürümeyi tercih eden kişilere ücretsiz konser ve müze bileti verileceği açıklandı.

Viyana'da, belediyenin geliştirdiği bir aplikasyonu kullananlar 2 hafta toplu taşımayı kullanırsa ücretsiz bilet kazanacak. Uygulama 26 Şubat'ta kullanılmaya başlanacak.

Amaç toplu ulaşımı cazip hale getirmek

Dünyanın en yaşanılabilir şehirleri sıralamasında son yıllarda zirveyi kaptırmayan Viyana'da, şehir konseyi üyelerinin aldığı kararla karbondioksit salınımını en aza çekmek ve toplu taşıma kullanımını teşvik etmek amacıyla ilginç bir uygulama başlatıldı.

Uygulamayı kullanana ücretsiz konser bileti

Viyana Belediyesi'nin geliştirdiği bir akıllı telefon uygulamasını kullanan şehir sakinleri, 20 kilogramlık karbon salınımını önlediğini ispatladığı taktirde müze, konser, tiyatro ve benzeri etkinlikler için ücretsiz bilet kazanabilecek. Projenin sorumlusu Christina Hubin, 26 Şubat'ta söz konusu uygulamanın başlayacağını, 1000 kişiyle sınırlı olan deneme süresinin 6 ay devam edeceğini kaydetti. Eğer aplikasyon başarılı olursa, sonbahar mevsiminde okulların açılmasıyla birlikte tüm şehir sakinlerinin kullanımına sunulacak.

Günlük ulaşım 1 Euro

Yetkililer, 20 kilogramlık karbon salınımını önlemek için bir Viyanalının yaklaşık 2 hafta boyunca şehirde toplu taşıma ya da bisiklet kullanması veya yaya olarak gezmesinin yeterli olduğunu ifade ediyor.

1,8 milyon nüfusun yaşadığı Viyana'da yıllık toplu taşıma kartı alındığı taktirde, günlük ulaşım masrafı 1 euroya tekabül ediyor.

Bu haber toplam 951 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim