• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Avrasya Tüneli zammından sonra köprülerde yoğunluk arttı

Avrasya Tüneli zammından sonra köprülerde yoğunluk arttı
Avrasya Tüneli geçiş ücretine yüzde 56 zam gelmesi, Avrasya Tüneli'nden geçişleri azaltırken köprüler alternatif ve daha ucuz güzergah olarak yoğun trafik yaşamaya başladı.

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerinin binek otomobiller için 4 dolar artı KDV'den 6 dolar artı KDV'ye yükselmesi, Avrasya Tüneli'ni tercih eden araçların sayısında azalma yarattı. Daha önce tüne giriş ve çıkışlarında trafik haritasına yansıyan sıkışıklık, zam kararının ardından köprülere kaydı. 

Avrasya Tüneli İnşaat ve Yatırım A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, 1 Şubat 2020 saat 00:00 itibarıyla geçerli olmak üzere tünelin tek yön geçiş ücretleri otomobiller için 36,40 TL, minibüsler için ise 54,70 olarak belirlenmişti.

Yüzde 56'lık yüksek zammın ardından vatandaşlar, Avrasya Tüneli yerine köprülere yönelmeye başladı. Özellikle sabah saatlerinde ve iş çıkışı saatlerinde köprülerde aşırı trafik yoğunluğuna neden oldu.

Yüksek zammın ardından İstanbullular Avrasya Tüneli'ni tercih etmedi.

FSM Köprüsü'nden Anadolu Yakaşı gidiş yönünde trafik durma noktasına geldi.

Yüksek zamma vatandaşlardan da yoğun tepki geldi. Avrasya tünelini kullanan vatandaşlar fahiş zamma tepki gösterirken, bazı yazar ve siyasetçiler de fiyat artışlarının çok yüksek olduğunu belirterek, yetkililerden zammın iptal edilmesini talep etti.

AK Parti eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avrasya Tüneli'ne yapılan büyük zama tepki gösterdi.

AK Partili eski vekil Metin Külünk, yapılan zamma ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Külünk "Anlaşılan, Avrasya tünelinin yöneticileri ya gazete okumuyor ya da uzayda yaşıyor. Yapılan zam ile enflasyon oranları ortada. Sayın Ulaştırma Bakanımız, tünel yöneticileri ile iletişim kurmalı ve de bu zamlara İstanbullular adına müdahale etmelidir" dedi.

​AK Partili eski milletvekili Şamil Tayyar, Avrasya Tüneli geçiş ücretine yapılan zammını eleştirdi. Kişisel Twitter hesabından tepkisini dile getiren Şamil Tayyar, yapılan zam için 'hakkaniyetten uzak' yorumunda bulundu.

Bu haber toplam 946 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim