• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Göksu Köprüsü tehlike saçıyor

Göksu Köprüsü tehlike saçıyor
Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle tehlike arz eden Göksu Köprüsünü meclise taşıdı.

Son günlerde kamuoyunda sıkça konuşulmaya başlanan Göksu Köprüsünün durumunu yazılı soru önergesiyle TBMM’ye taşıyan CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, vatandaşların tedirginliğini dile getirerek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı veya bağlı kuruluşlar tarafından Göksu Köprüsü’nde herhangi bir denetim yapılıp yapılmadığını, denetim neticesi hazırlanmış bir “Durum Raporu” olup olmadığını ve Göksu Köprüsü’nün yenilenmesine veya yıkılarak yeniden yapılmasına ilişkin yürütülen herhangi bir çalışma olup olmadığı hususlarını sordu.

Göksu Köprüsünün taşıyıcı kolanlarının aşınarak tehlike saçtığını belirterek konuyu meclis gündemine taşıyan Milletvekili Tutdere, köprünün yıkılma tehlikesinin bulunduğunu vurgulayarak, “Adıyaman-Gölbaşı Karayolunun 25. kilometresinde, Börgenek mevkiinde, Göksu Çayı üzerinde bulunan ve uzun yıllardan beri yoğun bir biçimde kullanılmakta olan ve gözle görünür şekilde hasarlar bulunan Göksu Köprüsü yurttaşlarımız için tehlike arz etmektedir. Vatandaşlarımız köprüyü kullanırken büyük korku yaşamaktadırlar. Ancak hali hazırda şehrin batı yönünde Göksu Köprüsünün bulunduğu lokasyon dışında bir başka giriş-çıkış bulunmamaktadır. Ayrıca bu köprü ağır tonajlı araçlar tarafından da yıllardan beri kullanılmaktadır. Özetle hususi araçlar dışında şehirlerarası yolcu taşıyan otobüsler ve yük taşıyan ağır araçlar da sürekli olarak Göksu Köprüsünü kullanmaktadırlar. Bahsedilen bölgede başka bir alternatif olmadığı için yurttaşlarımız yıkılma tehlikesi bulunan köprüyü kullanmak mecburiyetindedirler.

Göksu Köprüsünün halihazırdaki durumu tüm yurttaşlarımız için büyük tehlike arz etmektedir. Köprüdeki hasarlar çıplak gözle dahi gözlemlenebilmektedir. Bu durum yurttaşlarımızı tedirgin etmektedir. Bahsedilen köprünün çökmesi neticesi oluşabilecek herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmaması, hiçbir yurttaşımızın bu durumdan zarar görmemesi için Göksu Köprüsünde gerekli çalışmaların ivedi olarak yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

Bu haber toplam 1276 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim