• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Kurye

Kurye
Dünyanın her hangi bir yerine veya Türkiye’deki bir yere gönderilmesi gereken posta veya benzeri gitmesi

 

 

Dünyanın her hangi bir yerine veya Türkiye’deki bir yere gönderilmesi gereken posta veya benzeri gitmesi gereken bazı paketler varsa bunların gönderilmesi işini yapmak için en iyi yol olacağını düşünenler için iki çeşit yöntem vardır. Bun yöntemlerden biri kurye diğeri ise normal posta olarak gönderilmesidir.

Seçtiğiniz yöntem normal posta yoluyla ile göndermek istiyorsanız bunu ilgili postaneye götürmek zorunda kalırsınız. Ağırlık tartımı için beklemek ve toplu gönderim ve dağıtım için zaman süresini de göz önüne alırsak bu işlem bayağı uzun sürmektedir. Ama bu işlemi direk kurye ile göndermek demek postanızı direk bulunduğunuz yerden zaman kaybetmeden gelip almaları ve gitmesi gereken yere en hızlı şekilde gönderilmesi demektir. Çünkü bazı işler acil olabilmektedir. Acil olan postaların gönderilmesi acil kurye ile yapıldığında direk size özel ve en hızlı taşıma aracı kullanılarak taşınan bir posta olduğu için direk gönderimi yapılmış olur.

Taşımayı yapan personelde çok önemlidir. Çünkü gidilecek yerin uzaklığı ve yakınlığına göre aynı zamanda acili yetine göre bir taşıma olacağı için personel bu bilinç ile bunu yapması gerekir. Gerekirse motor kullanımı ile en kestirme yollardan hızlı şekilde gitmeli ve paketin muhafazasını en iyi şekilde korunaklı olacak şekilde taşımalıdır.

Teslimat yapılmasında postaneden gönderilen bir paketin ulaşılması gereken yere ulaşması için size bir garanti veremez. Tüm toplu olarak herkesin postası ile taşındığı için tam teslimat zamanı tam olarak net bir şekilde verilemez. Ama kuryede direk istenilen zaman içinde çok büyük bir şey olmadığı sürece paketin teslimi yapılır. Fiyatlandırma açısında da aynı şekilde kurye daha uyguna gelmektedir. Özelliklede taşıma yapılan gönderi çok ağır ise çok avantajlıdır. Çünkü postalar genelde ağırlıklarına göre ve gidilecek yerin uzaklığına göre hesaplanmaktadır.

Güvenilir ve sağlamlık her iki durumda da olmaktadır. Olağan üstü bir şey olmadığı sürece yolda kaybolma veya çalınma durumları olmaz. Uzmanlar tarafından bilinçli şekilde yapılan paketleme sonrasında hassas taşıma gerektiren paketler ona göre kategorileşmeli ve ona göre kırılmayacak ve yolda zarar görmeyecek bir taşıma şekli ile taşınması yapılması gereklidir. Postane yolu ile gönderilen paketlerin taşınması toplu şekilde olurken kurye size özel olarak direk sizin paketinizi taşıyacağı için daha güvenli ve sağlam bir taşıma olmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1489 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim