• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Kaçak ava isyan eden balıkçı intihara kalkıştı

Kaçak ava isyan eden balıkçı intihara kalkıştı
İzmir'in Foça ilçesinde kıyı balıkçısı İbrahim A. (45) kaçak avcılığa isyan edince, Küçük Deniz Limanı'nda bağlı bulunan antik Kybele teknesinin yelken direğine çıkıp korkulu anlar yaşattı.

 

Şahıs, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren'in kendisini ikna etmesiyle direkten indi.
 
Foça'da geçimini 5 metrelik teknesiyle kıyı balıkçılığı yaparak sağlayan İbrahim A., bugün sabah saatlerinde tanıtım için ilçede bulunan antik Kybele teknesinin yelken direğine çıktı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İbrahim A.'yı indirmeye çalıştıysa da şahıs inmedi. İbrahim A., İzmir bölgesinde kaçak avcılığın her geçen gün arttığını ve önlenemediğini, yapılması yasak olan şebeke, algarna ve çevirme gibi avlanma branşları ile bölgede yasa dışı balıkçılığın kol gezdiğini belirterek, "Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı arıyoruz. Tıpkı bir şarkıda olduğu gibi 'biz sizi ararız, biz sizi ararız' diyor. Bu düzene isyan ediyorum" dedi.
 
İntihar edeceğini söyleyen şahıs, aynı zamanda yaptığı esprilerle çevredeki vatandaşları da güldürürken, "Ben şimdi ölürsem arkamdan lokma falan döktürmeyin" diye de tembihde bulundu.
 
İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren'in de olay yerine gelip ikna çabaları sonucunda İbrahim A., "İnersem beni yaka paça karakola götüreceksiniz. Sonra da para cezası alacağım. Kaçak avcılık yüzünden para kazanamıyoruz. Ben o cezayı nasıl ödeyeceğim" diyerek kendisine para cezası kesilmemesi koşuluyla aşağıya ineceğini söyledi.
 
Emniyet Müdürü Zeren'in telkinleriyle ikna edilen şahıs, uzun uğraşların sonunda çıktığı direkten kendi isteğiyle indi. Alkollü olduğu anlaşılan İbrahim A., yetkililerden istediği poşet ile antik Kybele teknesinin güvertesine bıraktığı bira şişelerini, "Temiz bırakalım teknenin sahiplerine saygısızlık olmasın" deyip topladı. Tekneden inen şahıs, "Emniyet, itfaiye ve sağlık ekiplerini meşgul ettiğim için çok üzgünüm, kendimi nasıl affettireceğimi bilemiyorum" şeklinde konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1871 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim