• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Gazipaşa’da ilklere 2013 yılında da devam edecek

Gazipaşa’da ilklere 2013 yılında da devam edecek
4 Nisan 2012’de Gazipaşa Havalimanı’na B737-800 filosu ile operasyon yapmaya başlayan Corendon Havayolları, Gazipaşa’da ilklere 2013 yılında da devam edecek...

 

Alanya ve kalkınmakta olan çevre ilçeler için bir lokomotif olabilecek nitelikteki Gazipaşa Havalimanı Corendon’un 4 Nisan’daki Boeing 737-800 ile yaptığı ilk uçuşla birlikte hareketlenmeye başlamıştı. Corendon’un yaptığı bu ilk operasyonun ardından farklı havayolları Gazipaşa’ya uçuş yapabilmek için SHGM’nin kapısını çalmış, prosedürel yükümlülükleri yerine getirebilen şirketler operasyon izni almıştı.
 
Şimdilerde 2013 yaz sezonu planlamalarını gerçekleştiren Corendon Havayolları kurucu ortağı ve Genel Müdürü Yıldıray Karaer Gazipaşa için yine müjdeli haberler verdi…
 
Avrupa Alanya’ya İniyor
 
Nisan 2012 tarihinde başlanan Gazipaşa uçuşlarını Amsterdam (haftada 2 uçuş), Danimarka (haftada 2 uçuş) Billund ve Kopenhag merkezli olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Yıldıray Karaer, Nisan 2013’ten itibaren Amsterdam-Gazipaşa ve Danimarka kentleri- Gazipaşa arasındaki uçuşlarını haftada 4’er sefere çıkararak Gazipaşa ile Polonya’da Katowice ve Varşova gibi kentler arasında da haftada 2 uçuş olmak üzere direkt seferlere başlayacaklarını ifade etti.
 
Alanya’nın İskandinav ülkeleri için önemli bir tatil destinasyonu olduğunun altını çizen Karaer; "Alanya İsveç, Norveç ve Finlandiyalı turistlerin gözbebeği… Görülen lüzum ve gösterilen ilgi doğrultusunda 2013 yaz döneminde Oslo ve Helsinki’den Gazipaşa/Alanya’ya haftada 1’er uçuş yapmayı planlıyoruz. Balkanlar, Almanya ve İngiltere’den Gazipaşa/Alanya’ya direkt sefer yapma konusunda görüşmelerimiz sürüyor, olumlu neticeler alınarak ilgi ile karşılanacağından şüphemiz yok”  şeklinde konuştu.
 
Gazipaşa’da rekor geliyor
 
Alanya ve Gazipaşa için önemli planlamalar içinde olduklarını belirten Karaer; “Biz yola çıkarken ‘We Love Alanya’ demiştik. Yine aynı düşünceyle Alanya ve bölge için çalışmaya devam edeceğiz. Beklentilerimiz gerçekleşirse 2013’te 100 bin Avrupalı turisti Gazipaşa/Alanya’ya direkt ulaştırarak turistleri bölgenin  arzu ediyoruz” dedi.
 
İran’dan direkt uçuşlar
 
Bölgenin sosyo-ekonomik gelişimi için tatil sezonunun uzatılması konusunda Alanya için çalışan sivil toplum kuruluşları ile dirsek teması halinde olduklarını belirten Karaer, yakın zamanda İran’ın Tahran, Tebriz gibi kentlerinden Gazipaşa/Alanya’ya direkt uçuşların müjdesini vermek istediklerini ifade etti. İran ile Büyükelçilik düzeyinde temasların Alanya Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ile koordineli olarak sürdürüldüğünü ifade eden Karaer, bu girişimin Antalya’ya direkt uçuş yapma izni vermeyen İran ile yeni bir ticari, turistik, ekonomik ortaklığın önünü açacağına işaret etti.
 
Turizm gizli kahramanlarından
 
2012 yılında Avrupa-Türkiye-Avrupa hattında 1.5 milyon misafiri konuk eden Corendon Havayolları, mütevazi görüntüsünün ardında büyük bir havacılıkturizm yapılanmasını barındırıyor. Türkiye’nin en büyük şirketlerinin listelendiği 2012 yılı Fortune 500 Listesi’ne 270. Sıradan, Capital 500 Listesi’ne de 346. sıradan giren Corendon Havayolları başarılı niş havacılıkturizm uygulamaları ile adından söz ettiriyor. Corendon Havayolları’nın Avrupa’dan Türkiye’ye direkt operasyon yaptığı yerler arasında turizm bölgelerinin yanı sıra Elazığ, Konya, Eskişehir, Sivas, Kayseri gibi Anadolu kentleri de dikkat çekiyor.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 977 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim