• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Akıllı ulaşım sisteminde düğmeye basıldı

Akıllı ulaşım sisteminde düğmeye basıldı
15'incisi düzenlenen CeBIT Fuarı, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla açıldı. Elvan fuarda, akıllı ulaşım sistemi için çalışma başlattıklarını söyledi.

CeBIT Bilişim Fuarı bu yıl 15'inci kez kapılarını açtı. Yüzde 100 iş dünyasına odaklanan, Avrasya'nın en önemli bilişim ve iletişim platformu CeBİT, bu yıl 18 ülkeden 705 katılımcıyı ağırlıyor. Bilişim devlerinin teknolojik çözümlerini sunduğu fuar, 14 Eylül'e kadar devam edecek. Fuarın açılış törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bilişim sektörünün Türkiye ortalamasından 3 kat hızlı büyüdüğünü söyledi. Elvan, "Türkiye'de internet kullanıcı sayısı hızla artarken fiber optik konusunda çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Bilişim sektörü kaynak israfını ve güvenlik risklerini önleyecek, veri paylaşımını kolaylaştıracak altyapılara yönelmeli" dedi. 4. nesil mobil elektronik haberleşme teknolojisi olarak kabul edilen LTE'nin yetkilendirilmesi için çalışma başlatıldığını belirten Elvan, Gebzeİzmit arasında akıllı ulaşım sisteminin oluşturulması için çalışma başlattıklarını söyledi. Akıllı kentlerin inşası için iki kentte pilot çalışma başlattıklarını da anlatan Elvan, ulusal bir geniş bant stratejisi hazırlanması için de düğmeye bastıklarını kaydetti. Aktifbank Genel Müdürü Dr. Halis Özdemir de CeBİT'in Türkiye'deki yeniliklerin dünyayla buluşması için bir köprü vazifesi gördüğünü söyledi. Saksonya Ekonomi Bakanı Olaf Lies ise "CeBIT devletleri ve şirketleri bir araya getiren çok güçlü bir platform" diye konuştu.

BAKANDAN İSTANBUL'A 3. TÜNEL MÜJDESİ

Kağıthane ve Dolmabahçe tünellerinin yanına üçüncü bir tünel daha geliyor. Yapımı devam eden Kasımpaşa-Sütlüce tünelinde inceleme yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Unkapanı, Eminönü, Taksim'den çevre yoluna ulaşmak isteyenler tünel sayesinde rahatlayacak" dedi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 781 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim