• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Teknoloji devi HP ikiye ayrılıyor

Teknoloji devi HP ikiye ayrılıyor
Teknoloji devi Hewlett-Packard Co. HP kurumsal donanım ve hizmetler operasyonlarından kişisel bilgisayar ve yazıcı birimlerini ayırarak ikiye ayrılmayı planlıyor.
 
 
Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere göre şirketin ikiye ayrılma planını pazartesi günü açıklayabileceğini bildirdi. Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklardan biri şirketin gelecek yıl hisseleri hissedarlara vergiden muaf bir şekilde bölüştüreceğini bildirdi.
 
H-P’nin bu hamlesi yatırımcılar ve analistler tarafından uzun bir süredir bekleniyordu. Şu sıralar teknoloji şirketlerinde ve genel olarak kurumsal alanda birçok şirkette, odak noktasını daraltınca performansın artacağı düşüncesiyle ayrılma ve bölünme süreci yaşanıyor. Hissedarların çoğu bu tip bölünme süreçlerini olumlu karşılıyor.
 
Geçtiğimiz salı günü alışveriş sitesi eBay Inc. EBAY -0,77%  de Paypal ödeme birimini ayıracağını açıklamıştı. Hissedarlar eBay’in kararını sevinçle karşılamış ve şirketin hisseleri o gün yaklaşık yüzde 7.5 yükselmişti.
 
H-P kişisel bilgisayar birimini daha önce de ayırmaya çalışmıştı. 2011’de H-P İngiliz yazılım şirketi Autonomy Corp.’u aldığında kişisel bilgisayar birimini ayırmanın yollarını aradığını açıklamıştı. Daha sonra hissedarlardan gelen baskı sonucu dönemin CEO’su Leo Apotheker görevinden ayrılınca H-P iki ay sonra birimi ayırmayacağını duyurmuştu.
 
2012’de şu anki CEO Meg Whitman ile H-P kendini yeniden yapılandırarak kişisel bilgisayar ve daha karlı printer birimlerini bir araya getirmişti.
 
Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklardan biri Whitman’ın kişisel bilgisayar, printer birimlerinin yöneticisi, işletme biriminin ise CEO’su olacağını belirtti. Aynı kaynak şu an şirketin müdürlerinden biri olan Patricia Russo’nun işletme biriminin müdürü, şirketin yöneticilerinden Dion Weisler’ın ise kişisel bilgisayar ve yazıcı birimlerinin CEO’su olacağını ekledi.
Bu haber toplam 852 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim