• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Avis,Yıllık Toplantısını TR'de Yaptı

Avis,Yıllık Toplantısını TR'de Yaptı
Küresel araç kiralama şirketi Avis, Türkiye'de 40. yılını kutladı. Bu sebeple yıllık rutin toplantısını da Türkiye'de gerçekleştirdi.
Avis&Budget Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ron Nelson, dünya araç kiralama pazarındaki büyümeye dikkati çekerek, "Avis Budget Group olarak, Avis, Budget ve Zipcar markalarıyla dünya genelinde 10 bin lokasyonu ile 500 bin araçlık bir filo yönetmekteyiz. Geçen yıl  gerçekleşen 130 milyon kira günü ile 8 milyar dolarlık bir gelir elde ettik" dedi.
 
Küresel araç kiralama şirketi Avis'in, Türkiye'de 40. yılını kutlaması nedeniyle Avis Budget Group üst yönetimi yıllık toplantısını Türkiye'de gerçekleştirdi.
 
Basın toplantısında soruları yanıtlayan Nelson, "Avis Budget Group olarak, Avis, Budget ve Zipcar markalarıyla dünya genelinde 10 bin lokasyonu ile 500 bin araçlık bir filo yönetmekteyiz. Geçen yılgerçekleşen 130 milyon kira günü ile 8 milyar dolarlık bir gelir elde ettik. Avis ve Budget markaları ile tüm dünyada yükselen hacimle birlikte büyümeye devam ediyoruz. Zipcar, Payless ve A-pex yatırımlarıile de finansal gücümüzü arttırıyoruz" dedi.
 
Otokoç Otomotiv bünyesinde faaliyet gösteren Avis ve Budget markalarının geçmişten bugüne gösterdiği büyüme başarısına işaret eden Nelson, "Avis-Budget Türkiye EMEA Bölgesinde müşteri memnuniyetinde yarattığı performansıyla dikkati çekiyor. Koç Grubu ile 40 sene önce başlayan uyumlu ve güçlü ortaklığımızın bugün geldiği noktada Avis & Budget Türkiye'nin performansı ile uluslararası arenada almış olduğu ödüllerin bu başarının en güzel göstergeleri olduğunu düşünüyorum. İşbirliğimizin nice 40 seneler boyunca devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.
 
"Otokoç Otomotiv bu yıl toplamda 3,6 milyar lira ciro gerçekleştirecek"
 
Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ise, bu yıl Avis'in 40. yılını kutladıklarını anımsatarak, "Bugün aynı zamanda Avis Budget Group'un tüm Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinden (EMEA) 100'ün üzerinde ülkenin katıldığı lisansiye toplantısına ev sahipliği yapıyoruz. Bu da bizi ayrıca gururlandırıyor. Avis Türkiye'nin bu büyüklüğe ulaşmasında Koç Holding ve Avis Budget Group'un 40 yıldır sürdürdüğü güçlü iş ortaklığı çok önemli katkılar sağlıyor ve bu sayede araç kiralama işimiz artan bir ivmeyle pazarın üzerinde bir büyüme gösteriyor" değerlendirmesini yaptı.
 
Otomotiv perakendeciliği iş birimini de bünyesinde barındıran Otokoç Otomotiv'in büyümesinde Avis'in katkısına değinen Özdemir, "Otokoç Otomotiv bu yıl toplamda 3,6 milyar lira ciro gerçekleştirecek. Bu cironun 1 milyar lirası araç kiralama işimizden geliyor" dedi.
 
Türkiye'de ekonominin gelişimine bağlı olarak araç kiralamanın da geliştiğini kaydeden Özdemir, "Ekonomi gelişiyor, gelen turist sayısı artıyor, iş gezileri artıyor. O yüzden eskiden lüks olarak adlandırılan araç kiralama artık ciddi oranda büyüyor. Bu büyümenin önümüzdeki dönemde de sürmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Toplantıda değerlendirmede bulunan Avis&Budget Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici de Avis Budget Group'un ve Koç Holding'in yaptıkları tüm yatırımları ve girişimleri desteklediklerini ve Türkiye'nin Avis Budget Group nezdinde çok önemli bir iş ortağı olduğunu belirtti.
 
Ekici, "Şu anda 4 ülkede 84 ofisle 28 bin araç parkı ile hizmet veriyoruz, yeni ülke yatırımlarımız devam ediyor, çok yakında Avis Budget Group'un yeni markası olan Zipcar'ı ilk lisansiye ülke olarak lanse edeceğiz" dedi.
 
Araç kiralamada turistik gezilerin önemli bir payı oluğunu belirten Ekici, "Yıllık gelirimizin içinde yüzde 20 civarında kısmı yurt dışından gelen müşterilerimiz oluşturuyor. Özellikle turistik geziler araç kiralama alanındaki gelişimi sırtlıyor."
Bu haber toplam 1179 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim