• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

OPET, miniklere trafik kurallarını öğretecek

OPET, miniklere trafik kurallarını öğretecek
OPET Trafik Dedektifleri Projesi ile 3-17 yaş arasındaki çocuk ve gençlere trafik eğitimi verilecek.
 
OPET'ten yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği işbirliği ile hayata geçirilen Trafik Dedektifleri Projesi, yeni dönemde okulların dışına taşınacak. Bu çerçevede, Forum Alışveriş Merkezleri ile işbirliği yapan OPET, Trafik Dedektifleri Projesi'ne okulların yanı sıra 12 ildeki 13 Forum Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek eğitimlerle devam edecek.
 
- Eğitim ve eğlence bir arada
 
Hafta sonları gerçekleştirilecek eğitimlerin ilk durağı Ankara olacak. Trafik dedektifleri eğitimlerinde interaktif trafik güvenliği öğretilecek. Eğitime katılanlar ayrıca, OPET’in marka yüzü OPEDO ile fotoğraf çektirip, trafik dedektifleri dansı yaparak eğlenecek.
 
Ayrıca, alışveriş merkezi önüne kurulacak Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı’na bağlı "Emniyet kemeri simülasyon aracı" ile kaza anında karşılaşılacaklar görsel ve uygulamalı olarak anlatılacak. Forum Ankara Outlet’te bugün ve yarın saat 14.00 ve 16.00’da, ikişer seans olarak düzenlenecek eğitimler, etkinlikler, müzik ve eğlence dolu sürprizlerle devam edecek. 
 
- "OPET Trafik Dedektifleri Projesi" hakkında 
 
Türkiye’nin önemli sorunları arasında yer alan trafik kazalarını önlemek için daha bilinçli nesiller yetiştirmeyi amaçlayan proje, trafik sorununa kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla hayata geçiriliyor.
 
Proje, 3 yıl içerisinde Türkiye’nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki 1,5 milyon çocuk ve genç ile dolaylı olarak ailelerine trafik bilinci aşılamayı hedefliyor. Eğitimlere katılan çocuk ve gençlere ‘Trafik Dedektifi’ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli geliştirmeleri bekleniyor.
Bu haber toplam 1245 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim