• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Hosteslik güzel, eğitimi zor

Hosteslik güzel, eğitimi zor
En gözde meslekler arasındaki hostesliğe (kabin memuru) gösterilen ilgi, her geçen gün artıyor.

Toplumdaki saygınlığının yanı sıra yurtiçi ve yurtdışına gerçekleştirilen seyahatlerin cazibesi de bu mesleği gençler arasında ilgi odağı haline getiriyor.

Gençlerin hayallerini süsleyen hosteslik, yoğun çalışma temposu ve eğitim programlarıyla da dikkat çekiyor. Kabin memuru sertifikası alabilmek için çok disiplinli bir eğitim sürecinden geçen gençler, görevleri süresince de teorik ve pratik eğitime devam ediyor. Hostes adaylarına teorik derslerin ardından kabin simülatöründe yangına müdahale ve kazada yolcu tahliyesi gibi konularda uygulamalı eğitim sunuluyor.

Havacılık sektörü son 13 yılda büyük mesafe kat etti. Gelişen sektörde pilot, kabin memuru ve uçak teknisyeni gibi mesleklere ilgi arttı. Havayolları pilot ve kabin memuru ihtiyaçlarını kurdukları tesisler veya diğer şirketlerle işbirliğine giderek karşılamaya çalıştı. Örneğin THY, bünyesindeki uçuş eğitim merkezi ile yurtiçi ve yurtdışında işbirliğine gittiği eğitim kurumlarıyla pilot ve hosteslerini yetiştiriyor. Atlasglobal Havayolları da kurduğu Atlantik Uçuş Akademisi (AFA) ile pilot ve kabin memuru ihtiyacını karşılıyor. Pegasus Havayolları ise bu alanda büyük bir hamle gerçekleştirdi. Özel havayolları arasında hosteslerin yetiştirildiği ‘kabin simülatörünü’ ilk kez kuran şirket, teorik eğitimleri kendi tesisinde pratiğe dönüştürmeye başladı.

Pegasus Havayolları Kabin Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Özsoy, teorik ve uygulamalı eğitimlerin tekrar edilmesinin, kabin ekiplerinin olası durumlara karşı daha hazırlıklı hale gelmesini sağlayacağını söylüyor. Üniversitelerde kabin hizmetleri meslek yüksekokullarının yanı sıra havacılık eğitimi sunan kurumların da açılmaya başladığını dile getiren Özsoy, kabin simülatörüyle hem ihtiyaçlarını karşılayacaklarını hem de bu donanımı yerli ve yabancı havayolları, meslek yüksekokulları ve eğitim kurumlarıyla paylaşacaklarını dile getiriyor.

Kaynak: Airport

Bu haber toplam 2898 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim