• BIST 9774
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

THY'nin A330'u Nepal'de pistten çıktı

THY'nin A330'u Nepal'de pistten çıktı
Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Katmandu seferini yapan uçağı, havalimanına indikten sonra pistten çıktı. İşte detaylar...

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Katmandu seferini gerçekleştiren uçağı Tribhuvan Havalimanı'nda talihsiz bir kaza yaşadı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) TK726 sefer sayılı, Nepal'in başkenti Katmandu'ya gidecek uçağı TSİ 20.45'de Atatürk Havalimanı'ndan kalktı.

TC-JOC tescilli Airbus A330-300 tipi uçakla gerçekleştirilen Katmandu seferi, sorunsuz bir şekilde Atatürk Havalimanı'ndan havalandıktan sonra yerel saat ile 04.00 sularında havalimanına iniş gerçekleştirdi.

Tribhuvan Havalimanı'na indikten sonra pistten çıkan THY'nin A330 tipi uçağı, pistin yanındaki toprak alana girdi.  Ön dikmesi kırılan uçak burun üstüne toprak zemine saplandı.

Yolcular, uçaktaki slide'lar patlatılarak tahliye edilirken, yaşanan kazada yolcu ve mürettebattan yaralanan olmadığı, uçaktaki herkesin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

8 AYLIK UÇAK; TC-JOC

TC-JOC tescilli uçak, Türk Hava Yolları tarafından Avrupalı uçak üreticisi Airbus'tan sıfır olarak alınmıştı. TC-JOC kuyruk tescilli uçak, 27 Nisan 2014 tarihinde Türk Hava Yolları filosunda dahil olmuştu.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, 2014 Aralık ayında Twitter hesabından TC-JOC tescilli uçağa, Göbeklitepe ismini verdiklerini açıklamıştı. 

THY'DEN AÇIKLAMA

THY Basın Müşavirliği Nepal'de meydana gelen kaza ile ilgili açıklama yaptı.

Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, Katmandu'da yaşanan kazada, 1 yolcunun hafif yaralandığı ve hastaneye sevk edilecek tedavi altına alındığı belirtildi.

THY'den yapılan açıklama şöyle;

Türk Hava Yolları'Nın TK 726 sefer sayılı İstanbul-Katmandu uçağı Katmandu'ya iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştır. Yolcularımız ve uçuş ekibimiz güvenli bir şekilde tahliye edilerek terminale alınmıştır. Olayda 1 yolcumuz hafif yaralanmış, hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Uçağın bulunduğu bölgeden çekilmesi için  gerekli tedbirler alınmış ve çalışma başlatılmıştır. Olayın nasıl meydana geldiği yapılacak teknik incelemeyle belirlenecektir.

Bu haber toplam 2008 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim