• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Pasha gemisi balıkçıları mağdur etti

Pasha gemisi balıkçıları mağdur etti
14 Eylül 2013'te, yani iki yıl önce Marmara Denizi'nde yan yatan ardından Erdek'in Narlı iskelesine çekilen Pasha adlı gemi yüzünden balıkçılar ve bölge halkı mağdur oldu.

Marmara Denizi'nde yan yattıktan sonra çekildiği Erdek'in Narlı İskelesi'nde batan "Pasha" adlı yük gemisinin çıkarılma çalışmaları sürerken, günlerdir sonuç alınamaması bölge halkı ve balıkçıları tepkisini çekti. 

Erdek'in Narlı Mahallesi Muhtarı Burhan Çandar, 14 Eylül 2013'te, yani iki yıl önce yük gemisinin Marmara Denizi'nde yan yattığını ve ardından Narlı İskelesi'ne çekildiğini söyledi.
Buradan götürülmesi beklenen geminin battığını ve bu kez de çıkarılması sorununun ortaya çıktığını dile getiren Çandar, halen geminin parçalanma ya da çıkarılma işleminin tamamlanamadığını anlattı.

Mahalle halkının turizm ve balıkçılıktan geçimini sağladığını ifade eden Çandar, şöyle konuştu: "Burası bölge balıkçılarının çıkış noktası. Tekneler yanaşamıyor ve esnaf da gırgırlarda çalışanların alışverişlerinden istifade edemiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu gemi buradan ya çıkacak ya çıkacak. Firma, bir arpa boyu ilerleyemedi. Gemi ekonomimize büyük zarar verdi. Bu gemiyi bu çalışmayla çıkaramazlar. Çuval balonlarla bilinçsizce gemi yüzdürmeye çalışıyorlar. Gemi, midye tuttu. Midyeler deniz temizlenmezse her yer çok pis kokacak. Şirket elemanlarının ellerinde çekiç bile yok. Çalışmalar ciddiyetsiz ilerliyor, sandal çıkarmıyorsun ki, 500 tonluk sac gemi yüzdüreceksin."

Balıkçı Bahriye Geçengül ve köy halkından Metin Gezgin de geminin iki yıldır iskelede bekletildiğini vurgulayarak, ilçedeki yaşamı alt üst eden gemiden artık kurtulmak istediklerini söyledi.

"Pasha" adlı yük gemisi 14 Eylül 2013'te İzmir Limanı'ndan aldığı MDF yükünü Lübnan ve Mısır'a götürmek için yol çıkmış ancak Marmara Adası'nın 3 mil açığında yük kayması sonucu yan yatmıştı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Narlı İskelesi'ne çekilen Tanzanya bandıralı 63 metre uzunluğundaki gemi, bağlı bulunduğu iskelede batmıştı.

Marmara Adası Liman Başkanlığı yetkilileri, çıkarma çalışmalarının iki ay önce başladığını belirterek, "Gemi üzerine konulan haciz nedeniyle kısa bir süre çalışmalara ara verilmişti. İlgili firma bugün tekrar çalışmalara başladı. Firmanın bize söylediğine göre gemi, 10 gün içinde bulunduğu yerden çıkarılmış olacak" dedi.

Bu haber toplam 1693 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim