• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Ayvalık'ta tur teknesi cayır cayır yandı

Ayvalık'ta tur teknesi cayır cayır yandı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Sarımsaklı Plajı Oteller bölgesi önünde bir tur teknesi denizin ortasında yandı. Yüzlerce kişinin önünde kısa sürede küle dönen tekneden geriye sadece iskeleti kaldı.

Ayvalık Sarımsaklı Plajı Oteller bölgesi önünde bir tur teknesi denizin ortasında yandı. Aniden başlayan ve yüzlerce vatandaşın gözü önünde kısa sürede küle dönen tekneden geriye, yangının neden çıktığı sorusu ile Ayvalık’ın deniz yangınlarına müdahale için ilk müdahale teknesine olan gerekliliği kaldı.

Gerek yaz sezonu gerekse mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle en yoğun zamanlarını yaşayan Sarımsaklı plajında denize girenler, Perşembe günü tekne yangınının şokunu yaşadı. Alınan bilgiye göre; Oktay Sarp’a ait Doğanay isimli tur teknesinde saat 14.30’da yangın çıktı. Oteller bölgesi ön tarafında denizde bulunan tekne, aniden başlayan yangın sonrası denizin ortasında yandı.

TEKNENİN BOŞ OLMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Yaklaşık 10-16 metre uzunluğundaki tur teknesi kısa sürede küle dönerken, tekneden geriye sadece iskele bölümü kaldı. Teknenin boş olması nedeniyle olası bir facia yaşanmadı. Yangına müdahale eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, araçlarını kuma sokamayınca sıkıntı yaşandı. Edinilen bilgiye göre, İtfaiye aracından uzatılan hortum bir tekne aracılığıyla denizde yanmakta olan tekneye uzatılarak söndürme çalışmaları güçlükle gerçekleştirildi. Yangının elektrik kontağı nedeniyle çıktığı ihtimali üzerinde durulurken İlçe Jandarma Komutanlığının çıkış nedenini tespit etmek için çalışmalara devam ettiği bildirildi.

SARIMSAKLI’DA BU 2. YANGIN

Ayvalık’ta yine Sarımsaklıda faaliyet gösteren bir tur teknesinde 2012 yılında yangın çıkmış, tur sırasında çıkan yangında 100 kişi ölümden dönmüştü. Yaşanan yangınların ardından Ayvalık’ta her gün binlerce kişiyi gezdiren tekneler için denetimler sıklaştırılırken, ilçede bir deniz İtfaiyesi oluşturulması ve ilk müdahale için bir söndürme teknesinin gerekliliği tartışılmıştı.

yangin-013.jpg

yangin1-013.jpg

yangin2-013.jpg

Bu haber toplam 2199 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim