• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Arsuzlu yöneticiler marina yapılması için harekete geçti

Arsuzlu yöneticiler marina yapılması için harekete geçti
Arsuz kaymakamını ziyaret eden İMEAK DTO İskenderun Şube Başkanı Bülent Kavsak ve yönetim kurulu üyeleri Arsuz'da deniz ile ilgili her projede yer almak istediklerini söylediler.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İskenderun Şubesi yönetimi Arsuz İlçe Kaymakamı Fatih Baysal ve Arsuz İlçe Belediye Başkanı Nazım Culha’ya nezaket ziyaretinde bulundu. İMEAK DTO İskenderun Şube Başkanı Bülent Kavsak ve yönetimi Arsuz'da deniz ile ilgili her projede yer almak istediklerini söylediler.

Öncelikle Kaymakam Fatih Baysal’ı ziyaret eden DTO İskenderun Şube yönetimi burada Arsuz’da deniz ile ilgili planlanan projelerle ilgili Kaymakam Baysal’la fikir alışverişinde bulundular. DTO olarak deniz ile ilgili yapılacak olan yatırım ve projelerde yer almak istediklerini kaydeden DTO Şube Başkanı Kavsak, Arsuz’un bir turizm cenneti olduğunu ifade edip İnsanlara denizi sevdirebilmenin önemine vurgu yaptı.

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Fatih Baysal ise, Arsuz ilçesinin her geçen gün gelişen bir şehir olduğunu söyleyip; “Arsuz ilçemiz Türkiye’nin saklı cennetlerinden bir yer. Gerek devletimizin gerekse yerel yönetimlerin devamlılıkla sürdürdüğü hizmet akışı Arsuz’u çok daha iyi yerlere getirecektir. DTO yönetimine bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’da Deniz Ticaret Odası(DTO) İskenderun Şube Başkanı Bülent Kavsak ve Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı. Deniz kenti Arsuz’un deniz turizmi, zengin mutfak kültürü ve belediye hizmetlerinin konuşulduğu ziyarette, DTO İskenderun Şube Başkanı Bülent Kavsak, Başkan Nazım Culha’nın Arsuz’u Türkiye’ye örnek ve marka bir kent haline dönüştüreceğine inandığını dile getirdi.

Deniz turizminin bölgeye katkılarına dikkat çeken İskenderun Şube Başkanı DTO Bülent Kavsak, “Bildiğiniz gibi Avrupa’da eski ve yeni şehirler var. Sizin de Arsuz merkezini koruyarak, yepyeni bir Arsuz yaratacağınıza inanıyorum. Ege’de nasıl Bodrum marka bir ilçeyse, Arsuz da Akdeniz’in, Hatay’ın marka olabilecek ilçesi. Elinizde çalacağınız çok güzel bir enstrüman var. Bunu en iyi şekilde değerlendirecek ve ilçeyi süsleyecek kişi de sizsiniz. Bu bağlamda DTO olarak üzerimize düşen her görevde yanınızda yer almaya hazırız” dedi.

Gerçekleşen ziyaretten dolayı Başkan Bülent Kavsak ve yönetim kuruluna teşekkür eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Turizm ilçesi olan Arsuz’un kurucu belediye başkanı olarak hem halkımızın, hem turistlerin, hem de turizm yatırımcılarının yaşamını kolaylaştıracak çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. İlçemizdeki hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının yanı sıra burada doğa, deniz ve çevre uyumu var. En önemlisi çok temiz bir havamız var. Ben hep dile getiriyorum; Arsuz evrensel bir ilçe… Yazın Türkiye’nin birçok il ve ilçesinin yanı sıra birçok yabancı ülkeden gelen çok sayıda turisti ağırlıyoruz. Hatay’da şu an mevcut olan beş ilçe belediye başkanımızın Arsuz’da yazlığı var. Her renkten ve her siyasi görüşten insanın bir arada yaşama kültürünü en güzel şekilde sergilediği bir ilçeyiz.. Bizler de bu şuurla hareket ederek, halkımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Akçalı Bölgesi’nin Turizm İmar Planı’nın bakanlık tarafından onaylandığını ve şu anda askıda olduğunu ifade eden Başkan Nazım Culha, “Yatırımcılarımız bu bölgedeki büyük ölçekli arazilerden faydalanabilirler. Burada otellerini, kongre merkezlerini ve yatırımlarını yapabilirler. İlçemizin yıllardan beri kanayan yarası olan altyapıyı sorununu çözmek için az kaldı. Şu anda altyapımızın haritası çıkarılıyor. Kısa bir süre sonra çalışmalar başlayacak. Kent Meydanı projesi, Arsuz merkezinde bir park ve Arsuz nehrinin sağ ve sol tarafında peyzaj düzenleme projemiz var. Arsuz’a bir marina kazandırma girişimimiz var. Sahil projemizin bir kısmı tamamladı. Deniz memleketinde yapacağımız çalışmalarda, tabiî ki sizlerle istişarelerde bulunacağız. Ziyaretinizden dolayı hepinize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 1872 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim