• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Iğdır’da polis aracına hain saldırı: 14 şehit

Iğdır’da polis aracına hain saldırı: 14 şehit
Eli kanlı terör örgütü PKK kana doymuyor. Dağlıca saldırısının ardından bugün bir acı haberde Iğdır'dan geldi. Iğdır Dilucu'da polis aracına mayınlı saldırı gerçekleşti, Saldırıda 14 polisin şehit olduğu ilk gelen bilgiler arasında...

Iğdır’dan Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan polisleri götüren servis minibüsüne PKK’lı teröristler bombalı saldırıda bulundu. Olayda 14 polisimizin şehit olduğu ve 3 polisimizinde ağır yaralı olduğu belirtildi.

Iğdır Devlet hastanesine 1 polis memurunun cenazesi ile  2 ağır yaralı polisin geldiği bildirildi. Şehit sayısının artmasından endişe edilirken yaralı polislerin Iğdır Devlet Hastanesi'nde tedavileri sürüyor.

Saldırı bu sabah saatlerinde Iğdır ile Aralık ilçesi arasındaki Hasanhan Köyü yakınındaki meydana geldi. PKK’lı teröristler önceden yola döşedikleri patlayıcıları polisleri taşıyan minibüs geçerken infilak ettirdi. Patlamayla birlikte savrulan minibüsteki polislerden şehit ve yaralananlar olduğu belirtildi.    

Polis ekibinin Hasanhan köyü mevkisinden geçişi sırasında daha önceden yola yerleştirilmiş patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit ve yaralılar olduğu bildirildi. Bölgede saldırı sonrası operasyon başlatıldı.  

13 GÜN ÖNCE DE SALDIRI OLMUŞTU

27 Ağustos Perşembe günü de Iğdır'dan Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan minibüse, PKK'lı teröristler tarafından çapraz ateş açılmış ve bir polis yaralanmıştı. Minibüse eşlik eden Özel Harekat polisleri, teröristlere karşılık verince çatışma çıkmıştı.

Dağlıca'da şehit olan askerlerimizin kimlikleri belli oldu 

Bu arada önceki akşam saatlerinde Hakkari Dağlıca'da eli kanlı terör örgütü PKK'nlı hainlerin  düzenlediği saldırıda şehit olan askerlerin isimleri ve memleketleri belli oldu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde dün PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 16 askerin cenazeleri helikopterle Van’a getirildi. Cenazeler Van Asker Hastanesi’ne kaldırıldı.

Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için yürütülen operasyonda, daha önceden bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların inflak ettirilmesi sonucu şehit olan 16 askerin cenazeleri helikopterle Van’a getirildi. Şehit cenazelerini taşıyan 6 helikopter, Van Filo Komutanlığı’na indi. Helikopterden alınan şehitlerin cenazeleri 10 ambulansla İskele Caddesi üzerinde bulunan Van Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Şehitler için Van Filo Komutanlığı’nda tören düzenlenmesi bekleniyor.

daglica_sehitler.jpg

İşte şehit olan askerlerin isimleri ve memleketleri;

Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan / 1976 / Erzurum-Olur

Bakım Üstçavuş Okan Taşan / 1988 / Erzurum-Şenkaya

Bakım Uzman Çavuş Harun Saltalı / 1986 / Kahramanmaraş- Andırın

Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün / 1992 / Balıkesir-Karesi

Bakım Astsubay Mustafa Özdemir / 1992 / Bilecik-Bozüyük

Piyade Çavuş Tolga Artuğ / 1991 / Iğdır

Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere / 1993 / Manisa-Salihli

Piyade Er Adnan Ergen / 1990 / Muğla-Seydikemer

Piyade Er Cihan Aksarı / 1988 / Düzce

Piyade Er Uğur Yıldız / 1987 / Tokat-Erbaa

Piyade Er Resul Coşkun / 1992 / Konya Kadınhanı

Piyade Onbaşı Fatih Duru / 1988 / Çanakkale-Ezine

Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer / 1990 / Ardahan-Göle

Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu / 1987 / Konya-Ereğli

Piyade Er Muharrem Öksüz / 1995 / Konya-Karatay

Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen / 1990 / Mersin-Tarsus

ŞEHİT EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Şehitlerin isimlerinin açıklanmasından sonra bir çok eve ateş düştü. İşte şehit evlerinden gelen ilk bilgiler...

OSMANİYE 8. ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Şehit olan 16 askerden biri olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Harun Saltalı'nın Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Evli ve 1 çocuk babası Harun Saltalı, Osmaniye'nin son 37 günde verdiği 8'inci şehit oldu. Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi'nde oturan baba Yusuf ile anne Sultan, çatışmalar başladıktan sonra Harun Saltalı'dan haber alamadı. Genelkurmay Başkanlığı'nın şehit sayısını açıkladıktan sonra yine ulaşamayan anne Sultan Saltalı, oğlunun şehit olduğunu anlayıp baygınlık geçirdi. Haberi duyan komşuların ihbarı üzerine evin yakınındaki 112 Acil Servis İstasyonunda görev yapan sağlık ekipleri anneye ilk müdahaleyi yaptı.

MİLLETİMİZ SAĞOLSUN

Daha sonra Kadirli Kaymakam Vekili Sumbas Kaymakamı Bedir Deveci, Garnizon Komutanı Albay Alaattin Eşsiz, Kadirli Belediye Başkanı MHP'li Ömer Tarhan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik acı haberi vermek için eve geldi. Deveci ve beraberindekileri kapıda karşılayan baba Yusuf Saltalı, "Milletimiz sağolsun" dedi. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı.

EVİN TEK ÇOCUĞU DAĞLICA'DA ŞEHİT OLDU

Şehit düşen 16 askerden birinin Salihlili Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere olduğu öğrenildi. Hüseyin Yatakdere ve Saniye Yatakdere çiftinin tek çocuğu olan Özgür Yatakdere'nin şehit haberini; MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz birlikte aileye bildirdi. Sinir krizi geçiren aileye, olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehidin evine de Türk Bayrağı asıldı.

ŞEHİT YARBAY'IN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın şehit olduğu haberi, annesi Fatma ve babası Niyazi Celikcan'a, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık tarafından bildirildi. Şehit Yarbay'ın babası Niyazi Çelikcan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'na sarılarak gözyaşlarını tutamadı. Şehit evinde bir süre kalan Vali Karaloğlu ile Tümgeneral Seyfullah Saldık ayakta durmakta güçlük çeken Niyazi Çelikcan ile eşi Fatma Çelikcan'ı teselli ettiler.

TARSUS ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Şehit olan Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen'in Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. 25 yaşındaki şehit evin tek oğluydu. Acı haberi duyan yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti. Acı haberi alan baba Hayri ile anne Fatma Gözen gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Çevredekiler teröre lanet yağdırırken, Tarsus Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, şehidin oturduğu sokağa ve evinin balkonuna dev Türk Bayrağı astı.

Bu haber toplam 5309 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim