• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Denizde sürüklenen kaçakları 'Mustafa Sofuoğlu' adlı geminin kaptanı kurtardı

Denizde sürüklenen kaçakları 'Mustafa Sofuoğlu' adlı geminin kaptanı kurtardı
Simi Adası açıklarında motoru arızalandığı için sürüklenen ve alabora olma tehlikesi bulunan teknedeki 116 Suriyeli kaçak göçmen, 'Mustafa Sofuoğlu' isimli kargo gemisinin kaptanı tarafından kurtarıldı.

116 Suriyeli kaçak göçmen, tesadüfen bölgeden geçen kargo gemisinin kaptanı tarafından kurtarıldı.

Yunanistan'ın Sömbeki (Simi) Adası açıklarında motoru arızalandığı için sürüklenen ve alabora olma tehlikesi bulunan teknedeki 116 Suriyeli kaçak göçmen, tesadüfen bölgeden geçen kargo gemisinin kaptanı tarafından kurtarıldı. Kaçaklar, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi.

Yunanistan'ın "www.rodiaki.gr" adlı internet istesinin haberine göre; geçen 10 Eylül'de aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 116 Suriyeli kaçak göçmen Muğla'nın Datça İlçesi, Yazı Mahallesi sahilinden 14 metrelik 'Tanca' isimli yelkenli tekne ile yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Rodos Adası'na geçmek üzere denize açıldı. Kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra, iki organizatör, zodyak botla kaçakların bulunduğu tekneden ayrıldı. İki organizatörün ayrılmasından bir süre sonra da kaçak göçmenleri taşıyan teknenin motoru arızalandı.

Tekne akıntı ve rüzgar nedeniyle Sömbeki Adası yakınlarına sürüklendi. 18 saat boyunca aç, susuz denizin ortasında kalan ve alabora olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan kaçak göçmenleri tesadüfen bölgeden geçen ve İskenderun Limanı'ndan İstanbul'a gittiği öğrenilen 120 metrelik 'Mustafa Sofuoğlu' isimli konteyner gemisinin kaptanı Orkun Akgöz farketti.

Kaptan Akgöz, kaçak göçmenleri gemiye alarak kurtarmak istedi. Ancak, kaçak göçmenler gemiye çıkmayı kabul etmedi. Bunun üzerine gemi, kaçak göçmenlerin bulunduğu tekneyi yedeğine alıp, 2 mil mesafedeki Sömbeki Adası'na götürüp, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerine teslim ettikten sonra yoluna devam etti. Kaçak göçmenler, işlemleri için Rodos Adası'na götürüldü.

Bu haber toplam 1796 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim