• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

"Akpınar Tahlisiye İstasyonu'nun yıkılmasında Yaşar Duran Aytaş'ın haberi vardı"

"Akpınar Tahlisiye İstasyonu'nun yıkılmasında Yaşar Duran Aytaş'ın haberi vardı"
Fransızlar tarafından 200 yıl önce inşa edilen Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu'nun kanunsuz bir şekilde yıkılarak kömür ocağına çevrilmesi ile ilgili SKANDALLAR zinciri bitmek bilmiyor.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından Yaşam Alanı olarak hizmet vermesi için 2 sene önce ihaleye çıkarılan ve Üçyılmazlar Madencilik tarafından kiralanan 200 yıllık Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu ve müştemilatının yıkılarak kömür ocağına çevrilmesiyle ilgili SKANDALLAR zinciri bitmek bilmiyor.

Deniz Haber Ajansı'nın ortaya çıkardığı Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu ve müştemilatının yıkılarak kömür ocağına çevrilmesi skandalı bir başka boyuta taşındı. Bir dönem Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nde üst düzey yöneticilik yapan ve ismi bizde saklı şahsın, Deniz Haber Ajansı'na yaptığı açıklama, "balığın baştan koktuğunu" ortaya koydu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş'ın Ağustos ayının sonunda aradığını ve Akpınar Tahlisiye İstasyonu ve müştemilatını kiralayan İbrahim Topaloğlu'nun, tarihi binayı yıkmaya başladığını ve istasyonun altında bulunan kömür madenini çıkaracağını söylediği belirten ismi bizde saklı yönetici şunları kaydetti;

"28 Ağustos 2015 tarihinde ben şehir dışında iken bana Akpınar Köyü'nden bir ihbar geldi. Tarihi İstasyonun  çatısının sökülmeye başlandığını ve arazi üzerinde bulunan müştemilatının ise yıkıldığı belirtilen ihbar üzerine, Seyir Yardımcıları Daire Başkanı Mustafa Özsığınan'ı arayarak, Akpınar Tahlisiye İstasyonu'nu kiralayan şahsın binaları yıkmaya başladığını ve bu konuda müdahale edilmesi gerektiğini belirttim. Ancak bir gün sonra Akpınar Köylüleri ile yaptığım görüşme sonucu, Kıyı Emniyeti genel Müdürlüğü'nden kimsenin gelmediği ve Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu ve müştemilatının yıkılmaya devam ettiğini öğrendim. Bunun üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş'ı arayarak, İstasyonu kiralayan şahsın Tarihi binayı yıkmaya başladığını ve acil şekilde müdahale edilmesi gerektiğini söyledim. Ayrıca, bu şahsın oraya Marina yapacak bir sermayesinin olmadığını amacının, 7 dönüm arazi altında bulunan ve yaklaşık 90 bin ton kömür rezervinin çıkarmaya çalışacağını ve daha sonra ise oraya 3. hava limanından çıkacak hafriyatın dökülmesi için çalışma yapacağını ifade ederek, İstasyonun yıkımı ile ilgili görüntülerin olduğunu Yaşar beye anlattım. Bunun üzerine Yaşar bey bana teşekkür ederek müdahale edeceğini söyledi. Ancak Deniz Haber Ajansı'nda bu haberin yayınlanmasına kadar kimsenin müdahale etmediğini şahit oldum. Bugün Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş'ın açıklamalarını hayretle takip ediyorum. Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu ve Müştemilatının yıkılmasında Başta Genel Müdür Yaşar Duran Aytaş olmak üzere, tüm yöneticilerin haberi vardı" dedi.

akpinar_099.jpg

YILMAZER MADENCİLİK 2008'DE BAŞVURDU, REDDETTİK!

Eyüp Belediyesi Akpınar Köyü, 2 pafta, 6 parselde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu, Kagir Rokethane ve müştemilatı olan 7 dönümlük arazi ile ilgili bölgede kömür çıkarma ruhsatı bulunan Yılmazer Madencilik Şirketi'nin sahibi Adil Yılmazer tarafından 2008 yılında "arazi içinde kömür çıkarmak" amacıyla yaptığı başvuru, Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlük tarafından reddedildiğini söyleyen ismi bizde saklı yönetici, kamunun malının usulsüz ve hukuksuz bir şekilde gasp edilmesinin suç olduğunu kaydetti.

Deniz Haber Ajansı'nın her zamanki gibi cesur ve dürüst yayıncılık yapmasından dolayı teşekkürlerini ileten ismi bizde saklı üst düzey yönetici, bu usulsüz olayın mahkemelere intikal etmesi halinde taraf olarak şahitlik yapacağını da sözlerine ekledi.

200 YIL ÖNCE FRANSIZLAR TARAFINDAN İNŞA EDİLEN TARİHİ AKPINAR TAHLİSİYE İSTASYONU VE MÜŞTEMİLATININ YIKILIRKEN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

akpinar_1.jpg

akpinar_2.jpg

akpinar_3.jpg

akpinar_4.jpg

akpinar_5.jpg

akpinar_6.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 3971 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim