• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Elvan: Hızlı tren kıtaları bağlayacak

Elvan: Hızlı tren kıtaları bağlayacak
Mersin'de işadamlarıyla buluşan AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Çin'den Londra'ya uzanacak olan İpek Demiryolu Hattı'nın altyapısının oluşturulduğunu söyledi.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Çin'den Londra'ya kadar uzanacak İpek DemiryoluHattı'nın altyapısının oluşturulduğunu belirterek, "Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hattı şu an inşa ediliyor. İstanbul-Kapıkule arasındaki hızlı tren hattının ihalesine bugünlerde çıkacağız. Bir bütün olarak Pekin'den Londra'ya kadar bir demiryolu hattı sağlanmış olacak. Türkiye konumu itibariyle dünyanın en önemli ticaret ve transit merkezlerinden birisi olacak" dedi.

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) üyeleriyle buluşan Lütfi Elvan, genç bir girişimci olmanın önemini vurguladı. Mersin'in diğer illere kıyasla birçok önemli avantaja ve rekabet üstünlüklerine sahip olduğunun altını çizen Elvan, yatırımcının istediği her türlü ortamın bu kentte var olduğuna vurguladı. Elvan, "Akıllara, 'Bu kadar avantaja sahip olan bir ilde turizm neden istenilen düzeyde değil?' sorusu geliyor.

En önemli hususlardan bir tanesi Mersin'in İç Anadolu, Doğu Anadolu ve diğer bölgelerle bağlantılarının istenilen düzeyde olmamasıdır" diye konuştu.

HAVALİMANINDA GERİ SAYIM

Ulaşım sorunun ortadan kaldırılması için var olan projelerin devam edeceğini, yeni projelerin ise en kısa sürede başlayacağını aktaran Elvan, şöyle devam etti: "Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın ihalesini alan firma iflas etti. Bu ayın 20'sine kadar yeniden ihaleye çıkacağız ve ilk kazmayı vurduktan tam 1 yıl sonra havalimanımız hizmete girecek.

Havaalanı; turizm, sanayi, tarım ve ticaret açısından son derece önemli. Hızlı trende 2018 yılında Mersin-Adana, 2019 yılında da Konya-Karaman- Mersin hatları tamamlanmış olacak." Turizmciler için önem arz eden Çeşmeli-Taşucu ve D-400 otoyolu ile ilgili bilgiler de veren Elvan, "2016 yılının ilk çeyreğinde veya yarısında ihaleye çıkıp yapıma başlayacağız.

Çalışmalar ortalama 2 yılda tamamlanacak. Mersin-Adana arasındaki D-400 otoyolunu 3 şeride dönüştürecek projenin ihalesine de bu ay içinde çıkılacak" şeklinde konuştu. Taşucu Mahallesi'nde bulunan atıl durumdaki SEKA Limanı'nın kurtarılması için de gerekli girişimlerin başlatıldığını açıklayan Elvan, çalışmaların tamamlanmasıyla SEKA'nın yeniden Mersin'e kazandırılacağını da sözlerine ekledi.

"BAKANIMIZA İNANIYORUZ"

MEGİAD Başkanı Mehmet İzol, eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın Mersin'in sorunlarını iyi bildiğini dile getirerek, şöyle konuştu: "Bakanımızın var olan sorunların üstesinden gelmek için gerekenleri yapacağına gönülden inanıyoruz.

Biz de bu noktada üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bizim için önemli olan 1 Kasım seçimlerinde ülkemizin güçlü ve yatırımcıya destek veren, ekonominin önünü açacak bir hükümet kurulması. En büyük dileğimizden birisi bu."

Bu haber toplam 1773 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim