• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Ankara'da terör paniği

Ankara'da terör paniği
Ankara'da metroda kadının, yanındaki vatandaştan şüphelenip “Bomba var!” diye bağırması sonucu yüzlerce kişi metrodan inip raylarda yürüdü

Ankara'da geçen cumartesi günü ‘Barış Mitingi’ öncesi Ankara Garı’nın önünde yaşanan kanlı saldırının ardından Ankara halkının psikolojisi, önceki gün çekilen bir fotoğraf karesine, söze yer bırakmayacak biçimde yansıdı.

"BOMBA VAR" DİYE BAĞIRDI

Habertürk'ün haberine göre, Batıkent-Sincan yönüne giden metroda, önceki akşam saat 18.00 sıralarında Batıkent-Batı merkezi durağı arasında bir genç kızın, yanındaki vatandaştan şüphelener ek “Bomba var!” diye bağırınca büyük panik yaşandı.

METRONUN KAPISINA YÜKLENDILER

Vatandaşlar, bir anda giden metronun kapılarına yüklendi ve izdihama neden oldu. Bu sırada bazı vatandaşların ezilme tehlikesi geçirdiği öğrenildi. Yaşanan panik üzerine metro acilen durduruldu ve kapıları açılarak boşaltıldı.

RAYLARDAN YÜRÜDÜLER

İki istasyon arasında metrodan inen vatandaşlar, rayların üzerinde yürümeye başladı. Yerden 15 metre yüksekte yaklaşık 100 metre yürüyen vatandaşlar, tek sıra halinde ilerledi. EGO yetkilileri, trenin teknik nedenlerle durdurulduğunu, vatandaşların bunu bomba ihbarı olarak algılayarak panik yaptığını ileri sürdü.

GÜVENLİK TEDİRGİNLİĞİ

Ankara’da yaşanan terör saldırısı sonrası vatandaşlar alışveriş merkezlerinde (AVM) güvenlik kaygısıyla daha az bulunmaya başladı. AVM’lerde dükkânı bulunan esnaftan bazıları, saldırıdan sonra işlerinin büyük ölçüde azaldığını söyledi. Esnaf, müşterilerin alışveriş yaptıktan sonra hızla AVM’leri terk ettiğini gördüklerini belirterek, “İnsanlar, artık AVM’de zaman geçirmek istemiyor. İhtiyacını karşıladıktan hemen sonra uzaklaşıyor” diye konuştu.

Kent içi ulaşım için metro kullanan vatandaşlarsa, tedirgin olmalarına karşın metroyu mecburen kullandıklarını dile getirdi. Vatandaşlar, metrolarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

GARDA ŞÜPHELİ PAKET

Terör saldırısına sahne olan Ankara Garı’nın yakınlarındaysa dün öğle saatlerinde bir patlama meydana geldi. 99 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından polisin adeta kuş uçurtmadığı bölgede, bomba şüphesiyle bir paket imha edildi. Patlama sonrası bölgede kısa süreli panik yaşandı.

Bu haber toplam 1833 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim