• BIST 9898.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Uluslararası göçmen kaçakçılığı mafyasına ağır darbe

Uluslararası göçmen kaçakçılığı mafyasına ağır darbe
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nce göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda, ikisi yabancı dokuz zanlı yakalandı.

Muğla’nın Marmaris ve Bodrum ilçelerinde polisin eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda 104 mülteci ile 9 insan kaçakçısı yakalandı. Şüpheliler arasındaki Gürcistan asıllı Yunanistan vatandaşı Victor Gkantev’in insan kaçakçılığı yapan bir örgütün lideri olduğu ve interpol tarafından da arandığı öğrenildi. 4’ü yabancı 5’i Türk vatandaşı 9 organizatör Marmaris’te mahkemeye çıkartıldı.

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri Marmaris ve Bodrum ilçelerinde Yunan adalarına çok sayıda mültecinin kaçak yollara eş zamanlı götürüleceği bilgisine ulaşarak operasyon için düğmeye bastı. iki ilçede eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda çoğunluğu Suriyeli 104 mülteci ve bunları kaçak yollarla Yunan adalarına geçirmeye çalıştığı iddia edilen 4’ü yabancı 5’i Türk vatandaşı 9 şüpheli yakalandı. Mülteci sevkiyatında kullanıldığı tespit edilen 7 tekne ele geçirildi.

Kaçmayı başaran 1 Türk organizatör ise Yunanistan polisi tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Marmaris Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’ne getirilen 9 insan kaçakçısı ifadelerinin ve hastanedeki muayenelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkartıldı.

Şüpheliler arasındaki Gürcistan asıllı Yunanistan vatandaşı 36 yaşındaki Victor Gkantev’in insan kaçakçılığı yapan bir örgütün lideri olduğu ve interpol tarafından da arandığı öğrenildi. Gkantev’in, daha önce Yunanistan’da 25 yıla mahkum edildiği ancak tüm aramalara rağmen bulunamadığı kaydedildi.

Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 1849 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim