• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Lastik pazarının büyümesi kaçınılmaz

Lastik pazarının büyümesi kaçınılmaz
Türkiye’de lastik pazarındaki potansiyelin her geçen gün artamaya devam ettiğini ifade eden Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat, pazarın, yıl sonu itibariyle 20 milyon adedi aşacağını söyledi.

Yurt içi lastik pazarının global lastik pazarına paralel bir büyüme göstererek, kademeli olarak bir artış elde edeceğini ve yıl sonu itibariyle 20 milyon adedi aşacağını söyleyen Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat, özellikle de hafif ticari araç segmentindeki büyüme öngörüsünün son derece kuvvetli olduğuna dikkat çekti. Akpulat, “Avrupa’da bin kişiye 500 araç düşerken bu sayının Türkiye’de henüz 150 civarında seyretmesi, Türkiye’de lastik endüstrisinin orta ve uzun vadede çok yüksek bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu da ortaya koyuyor” dedi.

HER ÜÇ LASTİKTEN BİRİ BRISA

Brisa olarak Türkiye lastik pazarı lideri olduklarını hatırlatan Akpulat, son kullanıcıyla buluşan her üç lastikten birinin Brisa markası taşıdığını söyledi. Sahip oldukları iki güçlü marka sayesinde tüm ürün gruplarını kapsayacak en uygun ürünlere sahip olduklarına vurgu yaptı. Akpulat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sayede tüm segmentlerde pazarda etkin olarak var oluyoruz. Son kullanıcı beklentilerini ve taleplerini karşılamak üzere planlarımızı yapıyoruz. Bridgestone markalı ürünlerimiz ile özellikle yüksek performans binek lastiklerinde pazarda etkin konumdayız. Lassa markamız ticari araçlarda kendini ispatlamış durumda. Hedefimiz kârlılıktan taviz vermeden, yurtiçindeki lider konumumuzu korumak, uluslararası pazarlarda ise derinleşerek, Lassa’nın varlığını pekiştirmek. İhracat yapan bir firma olmamızı avantajımıza kullanarak ihracat/iç pazar dengesini karlılığımızı optimum düzeyde sağlayacak şekilde düzenlemeye devam edeceğiz. 2015 yılsonu için hedeflerimize ulaşmak üzere adım adım stratejilerimizi planladık ve bu sene de Brisa’yı hedeflerine taşımak üzere ilerliyoruz. Türkiye lastik pazarı lideri olarak araç sürücülerinin  taleplerini, urun ve hizmetlerimizden beklentilerini karşılamak üzere planlarımızı yapıyoruz.”

AKSARAY’A 300 MİLYON DOLARLIK FABRİKA YATIRIMI

İzmit’te devam eden fabrika yenileme yatırımlarının yanı sıra bir yandan da Aksaray fabrikalarını kurmak üzere yatırımlarını şekillendirdiklerini aktaran Levent Akpulat, 300 milyon dolar yatırım yapılması planlanan Aksaray fabrikalarında üretimin 2018 yılında başlayacağını belirtti. Akpulat, “Aksaray için planlarımızı şu anda 2018 yılındaki üretime geçişimize göre yapılandırdık. Bunun dışında araç sürücülerine değer katmak üzere inovasyon ve sürdürülebilirlik önceliğimizle yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Şu andan 10 yıl sonraki araç kullanıcısı profilinin ihtiyaçlarının neler olabileceği üzerinde çalışıp, bu ihtiyaca cevap verebilecek tasarımlar üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

SADECE TEK BİR YÖNÜYLE DEĞİL, HER YÖNÜYLE MÜKEMMEL

Brisa lastiklerinin en önemli özelliklerinden birinin, testlerde sergiledikleri dengeli performans grafiği olduğunu anlatan Akpulat, sözlerine şöyle devam etti: “Ürünlerin dengeli performans sunabilmesi için bazı parametrelerde en iyi bazılarında daha sınırlı performans göstermesinin veya tek bir performansıyla ön plana çıkmasının aksine tüm değerlerde dengeli ve iyi bir performans göstermesi kritik önem taşıyor. Araç sahiplerinin lastik seçimlerinde sadece tek bir performans kriteri ile ön plana çıkan bir lastik yerine kendi sürüş alışkanlıklarına, araçlarını kullandıkları yol ve iklim koşullarına uygun olabilecek dengeli bir performans sunan lastiklerin değerlendirmesini yapmalarını tavsiye ediyoruz. Brisa olarak araç sahiplerine dengeli bir performans sağlama misyonumuzla ekonomi, emniyet ve konfor alanlarında birçok parametreye odaklanıyoruz.”

KIŞ LASTİĞİNDE FARKINDALIK ARTIYOR

Hava sıcaklıklarının giderek düşmeye başladığı Ekim ayından Nisan ayına kadar ıslak, karlı ve buzlu zemin şartlarında sürücülerin kış lastiği kullanması büyük önem taşıyor. Özellikle karlı ve buzlu yollarda özel karışımı sayesinde kış lastikleri yumuşaklığını ve tutunma özelliğini koruyor. Kış lastikleri her yıl kış koşulları sebebiyle yaşanan trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının azaltılmasında büyük öneme sahip.

Zorunluluk getirilmeyen segmentlerde de kış lastiğinin kullanımı konusunda farkındalığın oldukça arttığını söyleyen Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat, “Araç sahipleri kış lastiğini sadece kar ile özdeşleştirip, kar yağdığında araçlarını kullanmayacaklarını planlayıp, bu yüzden de kış lastiğine ihtiyaçları olmadığına inanıyorlar. Oysa ki, kış aylarında çok değişken hava ve yol koşuluyla karşılaşıyoruz. Evden çıkarken, kuru, soğuk ancak bulutlu olan bir gün, öğlen yoğun yağmura dönüşebiliyor. Zeminde ise erimiş çamur olabiliyor. Hatta akşam eve dönerken karla karışık yağmurla veya karla karşılaşabiliyoruz. Lastiklerin bütün bu değişken hava ve yol koşullarıyla mücadele edebilecek bir yapıda olması gerekiyor” diye konuştu.

LASTİK OTELİ HERKESE AÇIK

Kış lastiği alan araç sahiplerinin, kullanmadıkları yaz lastiklerini bir sonraki sezona kadar saklamak için yer bulmakta zaman zaman zorlandığını hatırlatan Akpulat, lastik değişim dönemlerinde, arzu eden araç sahiplerine kullanmadıkları lastiklerini ideal koşullar altında ve sigortalı olarak saklamak için verdikleri “Lastik Oteli” hizmetini anlattı: “Türkiye çapındaki iş ortaklarımızla hayata geçirdiğimiz bu uygulama sayesinde yaz ve kış lastiklerinin kullanılmadıkları dönemlerde uygun koşullarda, sigortalı olarak saklanmasını sağlıyoruz. Bu hizmetlerle, kullanıcılara lastikleri depolama çözümü sunarken, aynı zamanda lastikleri en ideal şartlarda (kuru, serin, güneş ışığı almayan, asit ve yağ benzeri kimyasallardan uzak) muhafaza ederek ömürleri boyunca aynı şekilde performans göstermelerini de sağlamış oluyoruz. Lastik değişim dönemi geldiğinde ise Brisa’nın uzman ve eğitimli servis personeli tarafından bu işlem gerçekleştiriliyor.”

Bu haber toplam 3122 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim