• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Haliçport toplantısında protesto: Salonu terkedin

Haliçport toplantısında protesto: Salonu terkedin
Haliç Yat Limanları ve Entegre Projesi’nin Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen halk toplantısı, katılımcı vatandaşların yoğun eleştiri ve protestoları nedeniyle yapılamadı.

ÇED süreci başlayan Tarihi Haliç Tersanesi'nin bulunduğu alana, toplam 700 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı  3 otel, 2 yat limanı ve iskele yapımı projesinin bugün düzenlenen  projeye  'Halkın Katılım Toplantısı' protesto edildi. 

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi Halkın Katılım Toplantısı" protesto edildi.

Saat 13.30'da başlayacağı belirtilen toplantıyı aralarında avukat Can Atalay ve Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu Haliç Dayanışması üyesi tarafından protesto edildi.

Salonda 'İstanbul Haliçsiz, Haliç Tersanesiz olmaz' yazılı pankart açan grup ıslık ve düdük çaldı. Grup toplantının yapılamadığına dair tutanak tutulmasını istedi. Ancak toplantı heyeti tutanak tutmadı. Tartışmalar ve protesto yaklaşık yarım saat sürdü.

MASADAN MİKROFONU ÇEKTİLER

Toplantı heyeti toplantıyı açmak için konuşma yapmaya başladığı sıra grup masada bulunan mikrofonu çekerek açılışın yapılmasına izin vermedi. Ardından toplantıyı gerçekleştirecek heyet salonu terk etti.

"TOPLANTIYI AÇTIRMADIK"

Toplantı heyetinin salondan ayrılmasının ardından protestocu grup da salondan ayrıldı. Grup, Haliç Kongre Merkezi'nin önünde "Haliç bizim, İstanbul bizim" şeklinde slogan attı. Ardından grup adına Gül Köksal bir basın açıklaması yaptı. Köksal, "Haliç Dayanışması, meslek örgütleri, tersaneciler, emekçiler, mahalle dernekleri olarak bu toplantıyı açtırmadık. Çünkü 2.5 yıl önce başlayan ihale sürecinden itibaren tamamen usulsuz giden bu süreçte ne yapılmak istendiği de, nasıl bir oyun oynandığı da belli. 'Çevre Etki Değerlendirme' denilen şeyi de bu sürece alet ediyorlar. Bunun yolu da böyle bir yol değildir. Biz de halk olarak, katılım ve şeffaf süreçler adı altında bir müsamereye dönüşmüş bu oyunun bir parçası olmamak üzere görüşlerimizi dile getirdik. Toplantıyı açtırmadık. Kendi tutanağımızı hazırladık. Çünkü tutanak hazırlamayı reddetti heyet. Ama sözlü olarak kabul etti. Dolayısıyla halk gerçekleşmesi adı altında bu müsamereye izin vermedik" diye konuştu.

soonnnnimag1559.jpg

Bu haber toplam 2073 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim