• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

EXPO 2016 Yönetimi Bakan Çelik başkanlığında toplandı

EXPO 2016 Yönetimi Bakan Çelik başkanlığında toplandı
EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın 36’ncı Yönetim Kurulu Toplantısı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in başkanlığında Ankara’da yapıldı.

64’ncü hükümette Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Faruk Çelik, EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Bakan Çelik başkanlığındaki 36’ncı yönetim kurulu toplantısı Ankara’da yapıldı. 52’nci Uluslararası Antalya Film Festivali nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in katılamadığı Yönetim Kurulu toplantısında Bakan Çelik’e brifing verildi. Brifing öncesi Genel Sekreter Haşmet Suiçmez, Yönetim Kurulu Üyeleri’ni ve Ajans yöneticilerini tek tek Bakan Çelik ile tanıştırdı. EXPO 2016 Antalya Ajansı brifingi sonrası Yönetim Kurulu toplantısına geçildi.

Aksu İlçesi’ndeki sergi alanında yapımı süren projelerdeki ilerleme raporu, ülke katılımları, kültürel etkinlikler Genel Sekreter Suiçmez tarafından Bakan Çelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne sunuldu ve onay aldı. Toplantıya ilk kez başkanlık eden Bakan Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri’ne ve EXPO 2016 Antalya Ajansı çalışanlarına başarı diledi. Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklamayı EXPO 2016 Antalya Ajansı Başkan Vekili ve Antalya Valisi Muammer Türker yaptı.

Vali Türker, Bakan Çelik’e EXPO 2016 çalışmaları ile ilgili detaylı bir sunum yapıldığını belirtti. EXPO 2016 Antalya’nın geldiği nokta ve atılacak adımlarla ilgili raporun anlatıldığını vurgulayan Vali Türker, şöyle konuştu: “Sayın Bakan’ın talimatları alındı. Her şeyden önce Sayın Bakanımız da EXPO’nun önemini Türkiye ve Antalya için farkında. Bu bizi gerçekten mutlu etti. Sayın Bakan kendi üzerine düşen her şeyi yapacağının taahhüdünü verdi. Bir de tabi bu Türkiye’nin çok önemli, prestijli bir projesi olması münasebetiyle bakanlar düzeyinde, liderler düzeyinde üstlenilmesi gereken çok sayıda angajman içeriyor. Bu çerçevede de yine kendisine düşen görevi uluslararası düzeyde yapacağını söyledi.”

EXPO 2016 Antalya’ya katılacağını bildiren ülke sayısının 42 olduğunu belirten Vali Türker, “İnşallah bunu daha da artırarak Antalya’daki EXPO’da sağlayacağız” dedi. Vali Türker, Yönetim Kurulu toplantısında kültürel ajanda, sanatsal faaliyetler, gençlere ve katılımcı ülke ve misafirlere yönelik programın da ele alındığını, Bakan Çelik’in de tavsiyeleri olduğunu ekleyerek, “Sayın Bakan EXPO 2016 Antalya’nın geldiği safhanın iyi nokta olduğunu gözlemlediğini söyledi. Önümüzdeki iki hafta içerisinde Antalya’ya gelecek. Yeni Bakanımız ile yeni bir heyecanla EXPO’yu iyi bir noktaya taşıyacağız” sözlerini sarf etti.

Bu haber toplam 1420 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim