• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Azerbaycan'daki platform yangınında 32 kişi öldü

Azerbaycan'daki platform yangınında 32 kişi öldü
Hazar Denizi'ndeki Güneşli petrol yatağı bünyesindeki 10. platformda dün akşam üzeri meydana gelen yangında 32 işçinin öldüğü, 42 işçinin de kurtarıldığı ileri sürüldü.

Azerbaycan'nı Hazar Denizi’ndeki “Güneşli” platformunda çıkan yangında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Resmi kaynaklara göre yangında 25 kiyinin kurtarıldığı açıklanırken, ölü olup olmadığı ile ilgili bilgi verilmedi. Ancak Azerbaycan Petrol İşçileri Hakları Koruma Komitesi Başkanı Mirvari Gakhramanly Reuters Haber Ajansına yangında 32 kişinin  hayatını kaybettiğini ve 42 kişinin kurtarıldığını açıkladı.Platformda yaklaşık 100 kişinin çalıştığı da gelen bilgiler arasında.

Olağanüstü Haller Bakanlığı tarafından yangın söndürme çalışmalarıdevam ediyor. Dün akşam saatlerinde çıkan yangın kuvvetli rüzgar ve dalgalanma nedeni ile halen söndürülemedi.

Petrol platformunun SOCAR'a ait olduğu, ancak BP şirketi tarafından işletildiği bildirildi. Güneşli platforumda yangına teknik arızanın neden olduğu ifade edildi.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve halen devam eden yangınla ilgili olarak çelişkili açıklamalar devam ediyor. Olayın ardından  Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) ve Olağanüstü Haller Bakanlığı yetkilileri platformun bulunduğu bölgeye gittiler. 

SOCAR Başkanı Rövneg Abdullayev Hazar Denizi'nde yanan Güneşli petrol platform ile ilgili açıklama yaparak, yangında ölü veya yaralı olmadığını, personelin kurtarma botlarında olduğunu bildirdi. Personelin tahliyesi için çalışmaların  devam ettiğini belirtti.

Olay yerinde Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı'na (FHN) bağlı kurtarma ekipleri çalışıyor. Bölgede çıkan fırtınanın gemilerin platforma yakınlaşmasını zorlaştırdığı bildirildi.

 

 

Bu haber toplam 2176 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim