• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Komedi Filmleri

Komedi Filmleri
Komedi filmleri, genellikle topluluğa uygun olarak çekildiğinden her topluluğa uymayan esprileri senaryonun içerisinde

Komedi filmleri, genellikle topluluğa uygun olarak çekildiğinden her topluluğa uymayan esprileri senaryonun içerisinde barındırırlar ve genellikle bu yüzden yerel kalıp, herkes tarafından beğenilmezler. Bu sebepten de IMDB üzerinde genelde yüksek puanlı komedi filmleri göremez ve bunları neredeyse hiç izlemeyiz. Toplumumuza dair komedi filmleri ise, Recep İvedik’ten başlar ve Düğün Dernek’e kadar gider. Bunun yanında eski Hababam Sınıfı ve Şaban filmleri de bu tür bir kategorinin hemen başına eklenebilir. Güncel bir toplumun eleştirilerini ve esprilerini yansıtan bu tarz filmleri, örneğin Amerika’da izletseniz hiç ilgi çekmeyebilir ancak Hababam’ın zil sesini duyarken dahi kahkaha atmaya başlayan Türkler, bu filmleri hala ilgi ile izlemektedirler. Söylediğimiz üzere komedi filmleri, neredeyse çeşitlere ayrılır ve bu çeşitleri toplumsal olarak yerelleştirmemiz mümkündür. Aksi halde ortaya beğenisi az ve Uluslar arası bir senaryo ile dolu olsa da espri yeteneği kısır bir yapıt ortaya çıkarmak kalacaktır ve hiçbir yönetmen bunu tercih etmez.

Bir diğer yandan komedi unsurları taşıyan Hint filmleri, hemen herkesin ilgisini çekmek için yapılmış olabilir. Egzotik yapıtları ve özgünlüğü ile bu tarz yapıtlar Bollywood olarak değerlendirilir ve Hollywood’un şatafatlı yaşamına karşın oldukça sade yapıtları ve senaryoları konu alırlar. Oldukça beğenilen ve son yılların ilgi gören yapıtları arasına rahatlıkla girebilecek pek çok film, Bollywood içerisinde değerlendirilir ve Hint yapımıdır. Bu yönleri, özgün içeriği, dansları ve benzeri pek çok etmeni ile seyircisiyle buluşan filmler, son zamanların en iyi IMDB puanlarını da kendilerine toplamaktan hiç çekinmez. Aamir Khan gibi yetenekli oyuncuları ve başarılı yönetmenleri içerisinde bulunduran Bollywood’dan da aksi beklenemezdi zaten.

Korku filmleri ise, daha çok yerellikten uzak ancak artık beğenilmeyen doğaüstü varlıkların senaryoları ile doludur. Doğaüstü varlıkları konu edinen süper korku filmleri, artık eskisi kadar ilgi görmez ve beğenilmezler ancak yeni moda psikolojik korku filmleri olabilmektedir. Son zamanlarda ilgi gören ve bireysel bir çerçevede insanı konu alan bu tarz yapıtların beğenisi yüksek bir seyirci kitlesi tarafından izlendiğini ve iyi dönütler aldığı bilinmekte.

Bu haber toplam 2647 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim