• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Binali Yıldırım: Türkiye IMO'da etkinliğini artırıyor

Binali Yıldırım: Türkiye IMO'da etkinliğini artırıyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım: "Türkiye, denizcilik alanında dünyanın en önemli kuruluşu olan Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) yeniden konsey üyesi olarak seçildi" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin denizcilik alanında dünyanın en önemli birliği sayılan Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) yeniden konsey üyesi olarak seçildiğini belirterek, "Böyle önemli bir göreve yeniden seçilmek, Türk denizciliği adına dikkat çekici bir başarı oldu" dedi. Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, IMO'nun İngiltere'deki 29. Genel Kurulu'nda Türkiye'nin 2016 ve 2017 yılları için yeniden konsey üyesi seçildiğini ifade etti.

Türkiye'nin IMO'ya 25 Temmuz 1956'da katıldığını ve konsey üyeliğine 1999 itibarıyla aday olduğu hatırlatan Yıldırım, "Bakanlık olarak önem verdiğimiz denizcilik alanında böyle önemli bir göreve yeniden seçilmek, Türk denizciliği adına dikkat çekici bir başarı oldu" diye konuştu.

 "En çok oy alan ikinci ülke Türkiye"

Türkiye'nin, 171 üye ülkesi bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO'nun genel kurulunda geçerli oy kullanan 154 üye ülkeden 137'sinin oyunu alarak Singapur'dan sonra ikinci en çok oy alan ülke olarak "C" kategorisinde konsey üyeliğine tekrar seçildiğini belirten Yıldırım, şu değerlendirmede bulundu:

"Merkezi Londra'da olan Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 171 üye ülke, 76 hükümet dışı uluslararası kuruluş ve 64 hükümetlerarası uluslararası kuruluş ile denizcilikte ilgili ülkeleri bağlayıcı kararlar alan denizcilik alanındaki en önemli kuruluştur. Alınan kararlar ancak konsey üyesi olan ülkelerin onayıyla yürürlüğe konabilmektedir. Türkiye, İngiltere'nin teklifi ve üye ülkelerin yoğun desteğiyle 2013-2015 döneminde Meksika'dan devraldığı (IMO) Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Kurul Başkanlığı görevini de başarıyla yürüttü. Bu dikkat çekici başarılarda, ülkemizin son yıllarda denizcilik konusunda gösterdiği atılımların büyük rolü vardır. Nitekim, Türk bayraklı gemilerimiz 2008'den itibaren dünyanın lider liman devleti denetimi rejimi olarak kabul edilen Paris Liman Devleti Denetimi Muhtırası (Paris MoU) kapsamında 'beyaz liste'de yer almaktadır" diye konuştu.

 "2016 Dünya Denizcilik Günü Paralel Etkinliği Türkiye'de yapılacak"

Bakan Yıldırım, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından her yıl farklı bir ülkede düzenlenen Dünya Denizcilik Günü Paralel Etkinliğinin ev sahipliğini 2016'da Türkiye'nin üstlendiğini söyledi. 

Türk denizciliğinin gelişmesi için çalışmaları hız kesmeden sürdüreceklerini dile getiren Yıldırım, "Bakanlığımız, ülke menfaatlerimizi gözeterek denizcilikle alakalı kazandığı bilgi ve birikimini Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO'da aktarmaya, çalışmalara aktif olarak katılmaya ve alınan kararların uygulamasının takibi noktasında gereğini yapmaya devam edecek" sözlerini sarf etti.

Bu haber toplam 2180 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim