• BIST 9645.02
  • Altın 2406.222
  • Dolar 32.5865
  • Euro 34.7883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Aslan Bilgi: Tekne ve yat sektöründe İzmir merkez olacak

Aslan Bilgi: Tekne ve yat sektöründe İzmir merkez olacak
Türkiye'nin yüksek oranda ihracat potansiyeline sahip olduğu tekne ve yat sektöründe İzmir merkez olacak.

İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (YATEK) Başkanı Aslan Bilgi, Türkiye'nin yüksek oranda ihracat potansiyeline sahip olduğu tekne ve yat sektöründe İzmir'i bir merkez haline getirecek projede son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Bilgi, Avrupa'da Türkiye'nin yakın olduğu coğrafya içinde tekne ve yat pazarının hızla büyüdüğünü, mega yatların bakım ve onarım işlerinin de ayrı bir pazar oluşturduğunu söyledi.

Kentin farklı ilçelerinde dağınık durumda bulunan yat imalatçılarının ihtisaslaşmış bir bölgede toplanması, Kuzey Ege Limanı ve sayıları hızla artan marinaların ihtiyacına yanıt verilebilmesi için Aliağa'nın Çaltıdere mevkisinde yat ve tekne üretim bölgesi oluşturma projesi hazırladıklarını anlatan Bilgi, projenin son olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca onaylandığını kaydetti.

Projede tüm aşamaların tamamlandığını, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun onayına sunulduğunu dile getiren Bilgi, "Projeyle bin 200 dönüm arazi üzerine 130 üretim yeri yapılacak. Yaklaşık 5 bin kişiye istihdam yaratacak projenin 3 yıl içerisinde faaliyete geçmesini planlıyoruz. Bu tesis, aynı zamanda Avrupa'nın en büyük yat ve tekne üretim bölgesi olacak. Projenin hayata geçmesiyle İzmir, yat üretiminde bir marka haline gelecek" diye konuştu.

Aslan Bilgi, projenin hayata geçmesiyle dünyadaki büyük tur şirketlerinin ellerindeki kıymetli yatları bakımı için Türkiye'ye yönlendireceklerini söyledi.

Türkiye'nin cazip hale getirilmesi için teşvik düzenlemelerine ihtiyaç duyulduğunu belirten Bilgi, sektörün Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında etkili bir rol oynayabileceğine işaret etti.

Bu haber toplam 2015 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim