• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Gürbulak'tan Irak'a 390 TIR geçti

Gürbulak'tan Irak'a 390 TIR geçti
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, "İran'a açılan sınır kapılarımızdan Gürbulak'tan dün akşam itibarıyla Irak'a ihraç yükü taşıyan 390 tır çıkış yapmıştır. İhracatçımız, uzun, zahmetli ve pahalı olsa da ihraç malını Irak pazarına ulaştırmış durumdadır" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca, İran'a açılan Gürbulak Sınır Kapısından dün akşam itibarıyla Irak'a ihraç yükü taşıyan 390 tırın çıkış yaptığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Habur Sınır Kapısının hizmete açık olduğu ancak bölgedeki sokağa çıkma yasağı nedeniyle 14 Aralık'tan bu yana hizmet verilemediği anımsatıldı.

Habur Sınır Kapısında bekleyen tırların bir bölümünün sınırdan çıktığı bilgisi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İran'a açılan sınır kapılarımızdan Gürbulak'tan dün akşam itibarıyla Irak'a ihraç yükü taşıyan 390 tır çıkış yapmıştır. İhracatçımız, uzun, zahmetli ve pahalı olsa da ihraç malını Irak pazarına ulaştırmış durumdadır. Ayrıca İran ile uzun süren görüşmeler sonucunda Gürbulak Sınır Kapısında birer adet bulunan tır çıkış ve giriş peronları birkaç gün önce ikişer adede çıkarılmıştır. Bu artış ilk günlerde etkisini göstermeye başlamış ve günlük 400-450 olan araç çıkışı birkaç günde 600'e yükselmiştir."

Söz konusu sınır kapısında personel sıkıntısı yaşanmadığı, ihtiyaç olan yerlere personel takviyesi yapıldığı belirtilen açıklamada, geçen haftalarda Gürbulak Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı idarelerden Gürbulak Sınır Kapısına personel gönderildiği bildirildi.

Açıklamada, "Türkiye'deki diğer yerlerden de ihtiyaç kadar personel bugün itibarıyla söz konusu kapı için görevlendirilmiştir. Personel eksikliği nedeniyle Gürbulak'tan araç çıkışı yapılamaması gibi bir durum söz konusu değildir" ifadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 4476 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim